Notícia

Torra exigeix la 'dimissió immediata' del president del CGPJ

El president encarrega un informe per estudiar els recursos legals a engegar contra un fet que considera 'inacceptable'

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut aquest dijous reaccionar amb contundència davant els missatges de jutges del sistema judicial espanyol que, segons han publicat 'eldiario.es' i 'elmón.cat' haurien desqualificat el moviment independentista des d'un correu oficial del Consell General del Poder Judicial.

En una declaració institucional des del Palau de la Generalitat, el president ha considerat que són "uns fets gravíssims" i ha exigit la "dimissió immediata" del president del CGPJ per aquests correus.

De la mateixa manera, ha reclamat al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, "una acció contundent" i que la Fiscalia General de l'Estat iniciï una investigació pels missatges. A més, ha anunciat que reclamarà a la UE que "actuï" també, en considera que aquests correus demostren que "no hi ha seguretat jurídica per als independentistes" dins l'Estat espanyol. 

Recordem que els correus de jutges fets públics aquest dimecres a la nit han provocat que Torra hagi volgut comparèixer davant els catalans a través d'una declaració institucional, sense preguntes dels periodistes i convocant d'urgència.

I és que el president ha considerat que el contingut dels missatges respon a l'existència de "converses que atempten contra els principis més basics que han d'exercir la judicatura". "Són uns fets d'una gravetat extraordinària que demostren l'absència d'independència judicial", ha afegit. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.960 missatges
  • 221.169 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat