Notícia

L’SNP vol “conversar” sobre la independència amb 50.000 escocesos en un sol dia mentre no s’esvaeixen els dubtes del Brexit

El govern de Nicola Sturgeon vol convocar una segona votació després que es coneguin els detalls de la sortida del Regne Unit de la UE

La primera ministra d\'Escòcia, Nicola Sturgeon. Autor/a: SNP
La primera ministra d\'Escòcia, Nicola Sturgeon. Autor/a: SNP

El Partit Nacional Escocès (SNP) es prepara per mobilitzar els seus militants el dia 29 de setembre per “conversar” amb 50.000 escocesos sobre la independència del país. És una més entre una sèrie d’accions que el partit està duent a terme per convèncer Escòcia de votar a favor de la independència en un eventual nou referèndum.

El govern de Nicola Sturgeon vol convocar una segona votació després que es coneguin els detalls de la sortida del Regne Unit de la UE. Aquestes informacions, probablement, no se sabran fins al principi de 2019. L’SNP considera que un mal acord —o un no acord— entre el Regne Unit i la UE perjudicaria Escòcia i, en conseqüència, afavoriria la causa independentista.

L’executiu britànic, però, de moment descarta permetre la celebració d’un segon referèndum, quatre anys després del primer. I el líder del Partit Liberaldemòcrata, Vince Cable, ha proposat que, en cas de convocar-se el segon referèndum, es faci a condició que amb posterioritat hi hagi un referèndum confirmatori sobre els termes de l’acord de separació entre el Regne Unit i Escòcia.

Nationalia

Nationalia

Nationalia és el diari de les nacions i pobles sense estat. Editat pel CIEMEN des de 2007, és una forma diferent de mirar el món i allunyada d’una visió hegemònica centrada en els estats com a actors principals de l’escena internacional.

Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.256 missatges
  • 220.054 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat