Notícia

Maragall diu que el Govern 'està treballant' amb 'discreció' per aconseguir mediació internacional

El conseller d'Acció Exterior adverteix que la voluntat de diàleg amb l'Estat és 'ferma però no ingènua'

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha explicat que el Govern "està treballant" per aconseguir mediació internacional entre Catalunya i l'estat espanyol. Segons ha explicat en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio', tant l'Estat com alguns països europeus tenen "la sensació que ja no cal la mediació" sobre el cas català.

En aquest sentit, el conseller ha subratllat que la mediació internacional "serà necessària" i que el Govern hi està treballant "en totes les línies i vies paral·leles amb la deguda discreció". A més, ha afegit que li "sembla" que el govern espanyol també hi està "treballant".

El rol de mediadors, ha concretat, el podrien adoptar "determinats països, les institucions europees, les Nacions Unides o grups de personatges amb prestigi". Per altra banda, ha advertit que la voluntat de diàleg amb l'estat espanyol és "ferma però no ingènua" i "convé" afirmar-ho perquè l'objectiu de Madrid ara és "fer entendre als estats que hi ha un govern socialista nou que vol dialogar i es troba amb una societat catalana intransigent".

El conseller ha insistit, en qualsevol cas, que l'aposta del Govern és "la via del diàleg" i, "si pot ser, amb presència internacional". "Això vol dir renunciar a la unilateralitat? En termes de perspectiva política immediata sí, en termes històrics i de país i objectiu final no", ha defensat.

Amb tot, ha avisat, cada element que "confirmi", segons ell, una voluntat de l'estat espanyol en sentit contrari, el que farà és "escurçar el termini" per a la "mà estesa". Davant d'una sentència condemnatòria pels presos, Maragall ha dit que caldrà "extremar" la capacitat d'expressar via mobilització i acció de govern la "pressió" sobre l'Estat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.249 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat