Notícia

La Setmana del Llibre avisa que la llibertat d'expressió es veu 'amenaçada des de diverses instàncies públiques'

Organitza un acte amb l'Associació Catalana pels Drets Civils

La Setmana del Llibre en Català ha acollit aquest diumenge la lectura del manifest 'En defensa de la Llibertat d'expressió', en un acte organitzat per l'Associació Catalana pels Drets Civils i per la mateixa Setmana a les escales de la Catedral de Barcelona.

En aquest text s'indica que "tot i que el dret fonamental a la llibertat d'expressió, així com a la creació artística està reconegut en l'article vintè de la Constitució Espanyola, les greus circumstàncies actuals palesen que l'exercici d'aquest dret es veu amenaçat de manera reiterada des de diverses instàncies públiques".

El document també critica "la persecució s'ha mostrat despietada amb titellaires i cantants, que tenen dret a donar a conèixer les seves creacions sense exposar-se a anar a la presó o haver de buscar un refugi segur en l'exili, com passava no fa tant de temps en aquella dictadura que encara avui es manté enquistada en tants racons". 

El manifest adverteix de la "perillosa utilització esbiaixada del delicte d'odi, ideat com a protecció de les minories més indefenses i emprat sense embuts per a la persecució política i ideològica". 

En aquest context, la Setmana del Llibre en Català ha fet una crida a totes les persones que hi participen per "renovar el compromís amb la llibertat d'expressió i a defensar cada dia, i amb tota la força que calgui, també amb la força de la protesta, el dret inalienable a la llibertat de pensament, la llibertat ideològica, la llibertat de creació i la llibertat de difusió".

Carta de Jordi Cuixart

En aquest acte, també s'ha llegit una carta del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la qual s'ha mostrat convençut que la Setmana "una vegada més demostrarà el compromís del sector amb una literatura forta, ambiciosa, i amb vocació universal". 

En la missiva, llegida pel vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, Cuixart ha aplaudit el suport sense matisos als assistents a favor de la llibertat d'expressió. "Com més gran és la regressió en drets col·lectius, més valenta n'ha de ser la defensa. Que la cultura abanderi aquesta resposta és la millor notícia per al futur de totes les generacions", ha assegurat. 

El dirigent d'Òmnium ha admès que des de la presó "cada nova pàgina és una alenada de llibertat immensa. Ens recorden la fortalesa de tots els que ens han precedit per guanyar uns drets que són de tots, i que no ens deixarem prendre", ha remarcat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.691 missatges
  • 220.660 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat