Notícia

Premien unes imatges a Perpinyà sobre l'1 d'octubre

El regidor d'ERC, Jordi Pesarrodona, protagonista principal de les fotografies

Aleix Solernou a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Foto: Anna Lozano
Aleix Solernou a la Casa de la Generalitat de Perpinyà. Foto: Anna Lozano

El periodista Aleix Solernou ha estat guardonat amb el 3r lloc del premi 'Clic Fotoperiodisme Jove 2018' per les seves imatges sobre l'1 d'octubre a Sant Joan de Vilatorrada. 

Recordem que aquest festival recull una selecció d'obres fotogràfiques de joves autors catalans i l'organitzen la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l'Associació Diomira en el marc del Festival Off Perpignan que se celebra de forma paral·lela al festival Visa pour l'image.

Solernou va cobrir l'1 d'octubre quan treballava al diari Regió7 i va ser testimoni directe de les dues càrregues policials que van deixar desenes de ferits, un d'ells lesionat de gravetat al dit.

Per Solernou, les fotografies "capten l'alegria que es respirava a l'escola Joncadella abans que es comencés a votar i la dignitat de la gent que va aguantar la violència de la Guàrdia Civil per defensar la democràcia".

La Guàrdia Civil també va etzibar cops de porra al regidor d'ERC i pallasso, Jordi Pesarrodona, protagonista principal de les imatges que han sigut premiades. "Els agents vénen a Sant Joan perquè saben que es trobaran a Pesarrodona que dies enrere s'havia col·locat amb un nas vermell al costat d'un agent de la Guàrdia Civil davant del departament de Governació", destaca Solernou, i afegeix "durant l'1 d'octubre Pesarrodona s'erigeix com a líder entre la gent i encapçala la resistència pacífica".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat