Notícia

L'ANC avisa que la mobilització de la Diada no se centrarà en els presos sinó en reclamar 'independència'

Paluzie assegura que aquest 11 de setembre 'serà especial i molt diferent de la resta'

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha avisat que la mobilització que preparen per a la Diada Nacional "serà especial i molt diferent de la resta". "És la primera vegada que es fa en un context de repressió política sense precedents, amb presons i represaliats. I també després de l'1-O", ha dit, tot afegint que "l'objectiu principal serà fer veure que la repressió política no ha aconseguit el que volia, que és abandonar els objectius polítics dels independentistes".

"No és una manifestació pels presos sinó per la independència i la República catalana", ha comentat, tot i admetre que "el context repressiu estarà present" d'alguna manera. És per això que ha descartat per complet que la mobilització tingui el caràcter alegre d'altres edicions. "No pot ser festiva. El to serà pacífic i cívic, però serà especialment reivindicativa i austera, per reflectir l'especial situació que tenim", ha advertit Paluzie.

"La Generalitat és una comunitat autònoma"

Un dels motius pels quals la mobilització de la Diada girarà al voltant de reclamar la independència és, justament, perquè des de l'ANC admeten que Catalunya ara per ara "no és una república". "Es va declarar la independència, hi ha una majoria independentista al Parlament, però la independència no s'ha fet efectiva", ha dit, tot afirmant que ara mateix "la Generalitat és una comunitat autònoma".

"Catalunya és una nació, no una autonomia. I tenim dret a l'autodeterminació. Però veiem cada dia que les competències del Govern són les d'una comunitat autònoma", ha lamentat.

A més, ha reconegut també que "després del que va passar a l'octubre passar i de no fer-se efectiva la República, ara no hi ha una estratègia clara, definida, i pactada per fer-la efectiva". "És una evidència", ha dit, tot demanant "tornar a posar l'objectiu comú sobre la taula, posar-se d'acord com altres vegades, superar els obstacles i tornar a reprendre una estratègia guanyadora".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.925 missatges
  • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat