Notícia

El jutge de l'1-O demana al TSJC que investigui Pere Aragonès, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó

La decisió es prendrà al setembre i caldrà donar trasllat primer a la Fiscalia

El titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona –que investiga l'1-O- ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

Tots tres estan aforats i, per tant, ha enviat a la sala civil i penal del TSJC una exposició raonada on detalla els indicis de delictes que considera que han comès i li demana que es faci càrrec de la investigació. Tots tres estaven ja investigats en aquest jutjat número 13.

De fet, Jové i Salvador van ser detinguts per ordre judicial el passat 20 de setembre als registres de la conselleria d'Economia, quan formaven part de l'equip d'Oriol Junqueras. Després de declarar davant del jutge van quedar en llibertat provisional. En el cas d'Aragonès també estava investigat pel 13 tot i que encara no havia anat a declarar. La decisió es prendrà al setembre i caldrà donar trasllat primer a la Fiscalia.

Ara, un cop formulada la petició del titular del jutjat 13, el TSJC haurà de decidir si es fa càrrec de la investigació que afecta tots tres aforats. El jutge entén que la competència és de l'alt tribunal català per la seva condició d'aforats. 

Segons informa el TSJC, la Sala Civil i Penal ha rebut l'exposició raonada del jutge d'instrucció (on recull els suposats indicis de delicte), l'ha incoat i ha tornat la ponència sobre l'admissió a la magistrada Maria Eugènia Alegret. Fonts del TSJC confirmen que la decisió no es prendrà fins al setembre, ja que la sala és inhàbil a l'agost. A més, caldrà donar trasllat a la Fiscalia perquè també hi digui la seva.

Intent d'enviar Salvadó i Jové al Suprem

El passat 8 de maig, el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona va remetre un escrit a Llarena perquè sotmetés al seu criteri la possibilitat d'incloure'ls a la causa pel delicte de rebel·lió. La Fiscalia també havia fet la petició anteriorment, i el jutge Llarena també ho va rebutjar. En aquest segon cas, el jutge Llarena va argumentar que no veia indicis de la seva participació en el delicte de rebel·lió i, per tant, va decidir que el seu cas es continués instruint a Catalunya. 

En aquella resolució, Llarena ja avisava que això es feia "sense perjudicis" que les seves actuacions puguin comportar responsabilitats penals i que sigui el TSJC que se'n faci càrrec ja que són diputats. 

Durant els registres del 20 de setembre, la policia va comissar a l'exsecretari general d'Economia, Josep Maria Jové, una llibreta 'Moleskine' amb anotacions sobre els plans per arribar a la independència. Aquest document s'ha usat per la Guàrdia Civil com a base de diversos informes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.827 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat