Notícia

Més de 200 tractors es concentren a la presó del Catllar per mostrar l'escalf a Forcadell

Pagesos per la República i l'ANC, organitzadors, volen que se celebri a altres centres penitenciaris on hi ha polítics presos

Més de 200 tractors s'han concentrat aquest dimecres a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, per mostrar el seu suport a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. L'acte ha estat organitzat per Pagesos per la República i l'ANC. A la concentració han participat pagesos vinguts des de diferents punts del Camp de Tarragona, majoritàriament de Valls, i també de Constantí, el Morell, el Catllar, Riudoms, Vila-rodona o Salomó. També s'han unit centenars de persones, arribades en cotxes particulars, que s'han sumat a un esmorzar solidari. David Bové, de Pagesos per la República, ha explicat que volien donar "molt escalf" als polítics presos i que Forcadell és qui tenen més a prop al territori. Els pagesos han organitzat la convocatòria just abans del començament de la campanya de l'avellana i de la verema. 

Amb la campanya de l'avellana i l'ametlla i verema a punt de començar, els pagesos han aprofitat les darreres hores que tenen per desplaçar-se des de diferents punts del territori fins a la presó de Mas d'Enric, al Catllar, on des de mitjans de juliol es troba l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. "No teníem més dies que ara", ha afirmat Bové.

Ton Crusells, de Riudoms, ha admès que trobar una data que vagi bé a tota la pagesia és complicat perquè sempre hi ha alguna campanya en marxa. "De la banda de Riudoms no han pogut baixar tants pagesos, perquè tenen més fruita i hora", ha explicat, convençut que cal donar suport als polítics empresonats. "Hem d'estar i fer tot el que sigui possible per començar la nova República", ha afegit Bové.

Josep Maria Nicolau, un pagès de Constantí que s'ha sumat a la 'tractorada', ha assegurat que Forcadell "s'ho va jugar per nosaltres al seu moment perquè li vam exigir" i ha lamentat que "ara està a la presó". "Nosaltres tenim la responsabilitat de fer tot el possible perquè en surti, d'aquesta presó totalment injusta i inventada. Seguirem aquí fins que surti", ha dit.

Aquesta és la primera convocatòria que fan des del col·lectiu de Pagesos per la República, que han xifrat en 250 els tractors sumats a la crida, moguda sobretot per xarxes socials. Amb tot, Bové apunta que des d'altres punts de Catalunya es faran concentracions a presons on hi ha polítics empresonats. Això sí, es programaran "quan acabin la collita o freni la calor", ha afegit.

A l'acte, on s'ha fet la lectura d'un manifest, també s'ha posat a disposició dels manifestants un llibre en blanc on se'ls demanava que escrivissin quatre línies a l'expresidenta del Parlament. El llibre, que recull diferents missatges, es farà arribar a Forcadell.

Pagesos per la República ha convocat a les nou del matí els tractors a la Cooperativa de Valls perquè arribessin al voltant de les deu del matí al centre penitenciari. El poliesportiu del Morell i Vila-rodona han estat dos altres punts de trobada. Centenars de vehicles han seguit la marxa dels tractors fins a la presó. A la convocatòria també hi ha participat el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.926 missatges
  • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat