Notícia

La Plataforma per la Llengua demana retolar en valencià els accessos a l’aeroport de València

Ara apareix de forma monolingüe en castellà, una mostra "d'incompliment de les normes que protegixen l'ús oficial de la llengua pròpia"

La Plataforma per la Llengua avisa que l'oficialitat del valencià en l'ambit autonòmic és indiscutible. A més, en l'àmbit estatal, el Reial Decret 1428/2013, pel qual s'aprova el Reglament General de Circulació, establix en l'article 138:

"Les indicacions escrites que s'incloguin o acompanyin als panells de senyalització de les vies públiques i inscripcions, figuraran en llengua castellana i, a més, en l'idioma oficial de la comunitat autònoma reconeguda en el respectiu estatut d'autonomia, quan la senyal sigui localitzada en l'àmbit territorial de dicha comunitat. Els nuclis de població i altres topònims seran designats en la seva denominació oficial i, quan fos necessari a efectes d'identificació, en castellà".

Tal com explica el portaveu de la Plataforma, aquest redactat és unívoc i comporta que la retolació informativa de les carreteres i autopistes de titularitat estatal d'accés als aeroports del País Valencià hauria de ser en valencià.

En concret, els representants de l'ONG del valencià han fet arribar al Defensor del Pueblo les mancances en l'ús oficial del valencià en la retolació de les carreteres que comuniquen amb l'aeroport de València.

La petició d'ús del valencià en la retolació de les carreteres es farà arribar també a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment. L'objectiu és que s'utilitze el valencià en la senyalització dels plafons de la xarxa viària de competència autonòmica o estatal en l'accés als aeroports valencians


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.924 missatges
  • 219.480 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat