Notícia

El subdelegat de l'Estat a Girona hagués 'preferit un altre espai' per ubicar la plaça U d'Octubre

Albert Bramon assegura que li sap 'molt de greu' que s'eliminés la Constitució del nomenclàtor de la ciutat

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Albert Bramon, hagués preferit "un altre espai" on ubicar la plaça de l'U d'Octubre del 2017 en comptes de fer-ho a la de la Constitució. Bramon entén "que hi hagi gent" que vulgui un espai dedicat al referèndum, però afirma que li sap "molt de greu" que la ciutat de Girona escollís rebatejar "l'espai de la Constitució".

Ara veu "difícil que es trobi un altre espai" per commemorar la Constitució espanyola, tot i que s'ha mostrat a favor que es pugui tornar a posar el nom de la Carta Magna a un carrer o plaça.

De tota manera, Bramon ha recordat que les competències per al nomenclàtor recauen a mans municipals i, per tant, ell respecta qualsevol decisió que es prengui en aquest sentit. De la mateixa manera, Albert Bramon també respecta que cada municipi triï un lloc on ubicar-hi aquest memorial de l'1-O, sempre i quan es faci amb el consens necessari. 

Sobre la relació amb l'actual alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el subdelegat ha reafirmat la seva voluntat de "col·laboració" entre administracions. De fet, ha insistit en què el seu paper "és ajudar al màxim a millorar les relacions" entre el govern espanyol i la ciutat.

D'altra banda, Bramon també s'ha referit al trencament de relacions institucionals que després de l'1-O l'alcaldessa de Girona va fer amb l'Estat, la Casa Reial i les forces i cossos de seguretat espanyols. Un trencament que ara, amb l'arribada dels socialistes i la marxa d'Enric Millo, s'ha suavitzat.

Si més no, amb els representants del govern estatal, tot i que el veto es manté per a la Casa Reial. Bramon ha explicat que "preferiria que no hi hagués aquests vetos, però això no vol dir que sigui un obstacle per arribar a acords" en determinats temes de la ciutat.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.969 missatges
  • 219.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat