Publicitat

Notícia

Sánchez defensa el diàleg amb Catalunya i afirma que 'no vol obrir cap via judicial més'

El president espanyol demana 'coherència' a Casado i que 'doni suport' a una solució política per a Catalunya

pedro, sanchez, PSOE
Pedro Sánchez Autor/a: REUTERS/Paul Hanna

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la via del diàleg iniciada amb Catalunya amb la reunió amb el president, Quim Torra, i amb la celebració de la comissió bilateral després de set anys. A més, ha demanat al PP "coherència" i li ha demanat que doni suport a buscar una solució política per aquesta crisi.

El president espanyol ha fet balanç dels dos mesos de gestió al capdavant de la Moncloa en una roda de premsa i, sobre Catalunya, ha defensat que el seu executiu hagi reactivat el diàleg amb la Generalitat. En aquest sentit, ha repetit que tots els acostaments amb Catalunya es fan amb un "esperit de consens i diàleg i ha dit que era "inexplicable" que la comissió bilateral no es reunia des de feia set anys. 

Durant la roda de premsa, Sánchez també ha afirmat que la solució política per a Catalunya "no serà immediata" i ha assegurat que al final "exigirà la votació del conjunt dels catalans", en la línia del que ja va apuntar en la seva compareixença al Congrés el 17 de juliol. 

Fonts de la Moncloa apunten que el govern espanyol és conscient que aquesta legislatura no podrà aconseguir trobar la fórmula i que aquesta no passa, necessàriament, per votar un nou Estatut reformat. "Es tracta de votar un acord polític", apunten aquestes fonts. 

El PSOE sap que no hi ha majoria de 2/3 al Parlament per votar un nou estatut (una opció que els partits independentistes no volen) però tampoc majoria suficient per avançar (dins del que marca la Constitució) en el dret a l'autodeterminació.

Per això, creu que cal treballar per trobar la formula sobre què votar. Des de la Moncloa, però, aposten perquè voti la ciutadania i no el Parlament i que sigui un acord "no de ruptura sinó que representi el 80% dels catalans". Deixen clar també que qualsevol votació serà dins els marcs legals que estableix la Constitució.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.301.496 missatges
  • 221.314 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat