Notícia

Casado amenaça amb “reclamar un nou 155” si Sánchez segueix “depenent dels independentistes”

El nou president del PP vol incloure al codi penal els delictes de convocatòria il·legal de referèndums i de sedició impròpia

pablo, casado, pp
El president del PP, Pablo Casado, en un moment del Consell Executiu Nacional del partit Autor/a: Rafa Garrido (ACN)

El recentment escollit president del PP, Pablo Casado, ha amenaçat aquest dijous amb intentar forçar l’aplicació de nou de l’article 155 de la Constitució per a Catalunya si no veu en el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un viratge respecte del que considera una “dependència dels independentistes”. En la seva compareixença de premsa a Barcelona, posterior a la primera reunió del comitè executiu del PP, el líder popular ha estès la mà a Sánchez perquè compti amb el suport dels populars per evitar haver de fer servir els vots dels sobiranistes en qüestions clau. Però igualment ha advertit que si “segueixen les il·legalitats” i els anuncis “de fulls de ruta de ruptura” i el govern espanyol continua comptant amb PDeCAT i ERC, el PP “exercirà l’oposició de forma implacable” i reclamarà un nou 155 al Senat, on a més té majoria absoluta. De la mateixa manera, per intentar “evitar que es repeteixi” el que va passar a Catalunya l’any passat, Casado ha anunciat que reclamarà incloure al codi penal els delictes “de convocatòria il·legal de referèndums i de sedició impròpia”.

Pablo Casado ha volgut celebrar la primera reunió del Comitè Executiu Nacional del PP a Barcelona per evidenciar que pensa col·locar Catalunya “en les prioritats” del partit. En aquest sentit, ha deixat ben clar que per a ell, la qüestió de la unitat d’Espanya és “una línia vermella”, i per això ha dit que si cal “exercirà l’oposició de forma implacable” contra Sánchez si manté la seva “dependència dels independentistes” al Congrés i en el seguit de pactes que assegura que poden tancar. “Li ofereixo la mà estesa per aturar el secessionisme, que no hagi de recórrer als seus vots per a polítiques d’agressió a la convivència i a la integritat territorial. Però si segueix caient en els vots dels que tenen un full de ruptura, deixarem clar que estem aquí per servir a Espanya”, ha sentenciat.

Així, ha amenaçat que “si se segueix pel camí de la il·legalitat, el PP reclamarà l’aplicació del 155 al Senat, amb la garantia que té la majoria per portar-ho a terme”. “Depèn del president del govern. Sap que no té perquè cedir als plantejaments dels independentistes”, ha afegit, tot recordant que els “que pacten” amb Sánchez estan parlant de “fulls de ruta d’independència, del Diplocat, de seguir amb la propaganda de TV3”.

A més, ha aprofitat que estava a Barcelona per anunciar que impulsarà que el codi penal inclogui dos delictes nous que permetin “actuar i aplicar mecanismes de defensa” si tornés a viure’s una situació semblant com la de la Catalunya del 2017. Així, vol que s’estipulin els delictes de “sedició impròpia i de convocatòria il·legal de referèndums”. “Volem anticipar-nos a possibles pactes com el d’un hipotètic referèndum”, ha afegit.

Preguntat per quin és el seu projecte per a Catalunya, Casado ha explicat que vol que el PP “lideri la societat” catalana “apel·lant a la concòrdia, a que acabi la ira que han pattit els populars i els constitucionalistes”. “La llei es respecta i el diàleg cap si es respecta la llei. Si no és així, no es pot dialogar i menys amb els que volen acabar amb la legalitat. Fora de la legalitat hi ha la selva”, ha repetit.

Amb tot, ha volgut deixar clar que per a ell el paper del PPC serà molt important dins i fora del partit. “El PP ha tornat a Catalunya i ho ha fet per a quedar-se, per a estar al carrer, als mitjans, als debats. Volem ser la força útil, perquè hi ha qui tot i la majoria parlamentària que té no demostra ser útil”, ha sentenciat en clara al·lusió a Cs.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.211 missatges
  • 221.180 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat