Notícia

Miquel Iceta: 'Les resolucions judicials s'han de complir i no es poden sotmetre a una votació del Parlament'

El primer secretari del PSC no considera que la suspensió dels diputats alteri les majories de la cambra catalana

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha instat el Parlament a acatar la suspensió dictada pel jutge Llarena que afecta els diputats independentistes presos i l'expresident Carles Puigdemont. "Les resolucions judicials s'han de complir i no es poden sotmetre a una votació", ha afirmat Iceta, en referència a la possibilitat que la cambra porti la suspensió al ple.

El primer secretari ha insistit en què totes les resolucions judicials són "opinables", però també ha volgut deixar clar que s'han d'acatar. Sobre la manera com fer-ho, Iceta s'ha mostrat caut i ha preferit no fer cap valoració fins a veure l'informe jurídic dels lletrats de la Cambra.

D'altra banda, Iceta no considera que el magistrat del Tribunal Suprem vulgui "adulterar les majories", com va denunciar el president del Parlament, Roger Torrent. "El jutge no diu com ha d'estar composat el Parlament; les llistes poden córrer, però també és veritat que planteja una suspensió temporal, i per això serà rellevant llegir l'informe dels serveis jurídics i els lletrats de la Cambra", ha assegurat. 

Per al primer secretari del PSC, la mesura dictada pel jutge Llarena no té volta de full. "Vivim en un estat de dret on hi ha sistema de separació de poders i les resolucions judicials s'han de complir", ha assegurat. "No hi ha cap mena de dubte i no es poden sotmetre a una votació parlamentària", ha afegit Miquel Iceta, en referència a la possibilitat que la cambra voti sobre la suspensió de Puigdemont, Junqueras, Turull, Sànchez i Romeva. 

Miquel Iceta ha afirmat que la decisió del Suprem és "clara" perquè la qualificació dels delictes que fa Llarena comporta "la suspensió automàtica" dels diputats. Ara bé, el primer secretari del PSC també admet que caldrà veure de quina manera s'arbitra, perquè el jutge obre la possibilitat que els diputats no hagin de renunciar de manera definitiva a l'escó.

"Per això, m'esperaré a conèixer l'informe dels serveis jurídics del Parlament", ha dit Iceta. El primer secretari ha insistit en què les resolucions judicials s'han d'acatar, però que també són "opinables". De totes maneres, aquí també ha volgut ser caut, i no ha volgut fer valoracions de la comunicació de Llarena fins a conèixer-ne el contingut. 

Miquel Iceta, però, si que no ha amagat les opinions que ha dit fins ara en relació als presos. "Hem dit que la presó preventiva ens semblava una mesura massa forta i que no la vèiem adequada, i també que creiem que el delicte de rebel·lió no s'ajusta al què va passar", ha recordat. "Ara bé, el nostre respecte a les decisions judicials és total i absolut; poden ser opinables, però necessàriament han de ser respectades i acatades", ha afirmat el primer secretari.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.186 missatges
  • 219.062 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat