Notícia

Casado defensa la il·legalització 'urgent' dels partits independentistes

Proposa un canvi al Codi Penal per 'prevenir' l’independentisme

Casado mostra la documentació del seu polèmic màster. RTVE
Casado mostra la documentació del seu polèmic màster. RTVE

El candidat a la presidència del PP Pablo Casado ha defensat aquest dimarts de nou la il·legalització dels partits independentistes en un acte a Madrid on ha afirmat que “els partits democràtics espanyols no haurien de poder incloure als seus estatuts finalitats il·legals”.

Un missatge que ja va transmetre com a vicesecretari de Comunicació del PP i que ha defensat també durant aquesta campanya María Dolores de Cospedal, ara apartada de la cursa pel lideratge del partit. Segons Casado, les constitucions francesa, portuguesa i alemanya no permeten l’existència de forces independentistes “i el que no entenc és que un partit digui directament als seus estatuts que vol trencar la Constitució o la llei”.

Segons Casado, aquesta il·legalització això es pot corregir “o bé amb una modificació dels estatuts” dels partits independentistes o bé “a través de la llei de partits”. Aquesta il·legalització, ha dit, és “urgent” perquè “hi ha coaccions a la llibertat, amenaces, els nens pateixen a l’escola, es pintes botigues i seus i es fan escratxes a cases”.

A més, segons casado, cal canviar el Codi Penal per “prevenir” aquestes suposades conductes: “Jo proposo la tipificació del delicte de sedició impròpia que es va suprimir al govern de González i tornar a incloure el delicte de convocatòria il·legal de referèndum que va suprimir el govern de Zapatero”, perquè “amb aquests dos delictes es va evitar el pla Ibarretxe i hauríem pogut evitar el procés de Puigdemont”.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.241.074 missatges
  • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat