Notícia

Advocacia per la Democràcia es querella contra Manso i Pérez de los Cobos per l'actuació policial de l'1-O

Si tira endavant es podria condemnar els responsables a un mínim de cinc anys de presó per 'l'excessiva violència'

L'Associació d'Advocacia per la Democràcia a Lleida, ha confirmat aquest dilluns al jutjat la querella interposada el 20 de març de 2018 contra la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso; el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos; així com contra comandaments intermitjos per l'actuació policial de l'1-O. La portaveu Ester Sancho ha recordat que amb aquesta querella "no es persegueix tant el policia en concret sinó la premeditació en orquestrar un dispositiu policial amb l'objectiu d'atemorir la població". La presidenta de l'Associació, Sonia Martínez, ha explicat que l'acte d'aquest dilluns és un tràmit administratiu i un requisit processal necessari abans de començar la instrucció. "És una bona notícia perquè és el primer pas perquè pugui tirar endavant la querella", ha dit. Martínez ha afegit que confien que la querella tiri endavant i que si així fos, es podria condemnar els responsables a un mínim de cinc anys de presó per "l'excessiva violència" i per la "vulneració de drets fonamentals". 

Martínez ha explicat que aquest dilluns s'han presentat al jutjat perquè van ser requerits pel jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, que és qui instrueix la querella que van presentar el mes de març contra Manso i Pérez de los Cobos. En la vista d'aquest dilluns han ratificat poders per donar continuïtat a aquesta querella que ara, s'haurà d'admetre a tràmit per poder seguir endavant, ha explicat.

L'objectiu d'aquesta querella és denunciar la "violència excessiva" que va tenir lloc l'1-O. Martínez confia que la querella avanci perquè considera que està "ben fonamentada". "Va ser molt discutida i reflexionada i tenim esperances que pugui tirar endavant i que declarin els autors d'aquests delictes", ha afegit.

Pel que fa a la campanya "1 d'octubre: Jo acuso", Sancho ha confirmat que segueixen rebent imatges de ciutadans sobre l'1-O i d'altres que donen suport a la iniciativa amb fotografies i cartells de 'Jo Acuso'. A més de la querella col·lectiva contra Manso i comanaments policials, els jutjats de Lleida i Solsona acumulen 15 causes obertes en què estan representades 62 persones afectades per les càrregues policials de l'1 d'octubre als col·legis electorals de la ciutat de Lleida, Ponts (Noguera) i Soses (Segrià). Són els casos que gestionen des de l'Associació d'Advocats per la Democràcia de manera gratuïta.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.179 missatges
  • 219.062 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat