Notícia

Mor el professor i divulgador de la llengua catalana Lluís López del Castillo

Va publicar obres destinades a l'ensenyament del català, materials didàctics i d'ús escolar i nombrosos estudis lingüístics

El professor i divulgador de la llengua catalana Lluís López del Castillo ha mort, segons s'ha informat des de la Direcció General de Política Lingüística, des d'on se l'ha qualificat de "referent" en l'àmbit de la didàctica del català. Del Castillo va néixer a l'Hospitalet de Llobregat l'any 1938. Llicenciat en filologia romànica, va començar la seva etapa professional a l'escola primària (Escola Barrufet) i va continuar amb la formació de mestres a Rosa Sensat i posteriorment a l'Escola de Mestre de Sant Cugat i la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, on va exercir de professor de didàctica de la llengua i la literatura.

Va publicar obres destinades a l'ensenyament del català, materials didàctics i d'ús escolar i nombrosos estudis lingüístics. En són exemples 'Llengua estàndard i nivells de llenguatge', del 1976; 'Llenguatge', del 1981; 'Quina llengua i quina escola', del 1988, o 'El català, llengua romànica', del 1991. També va escriure 'Gramàtica del català actual: sintaxi i morfologia' el 1999. 

A banda, va dirigir, amb J. M. Cormand, el 'Diccionari Júnior', el 1995, i és autor del 'Diccionari català bàsic', del 1996, i del 'Dicionari complementari del català normatiu', del 1998. També va ser director de la sèrie 'Diccionaris 62 de la llengua catalana', de l'any 2000.

Durant els anys seixanta va traduir obres de temàtica religiosa, sobretot a partir del francès, per a l'editorial Estela, a més d'un llibre sobre l'obra de Josep Pla Narbona en edició trilingüe català-castellà-anglès i un recull d'apunts crítics sobre literatura catalana i estrangera de Joaquim Marco provinent del castellà.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.604 missatges
  • 219.581 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat