Notícia

Girona no retirarà cap llaç groc ni pancarta reclamant la llibertat dels presos perquè defensen 'la democràcia'

L'equip de govern es queda sol defensant la proposta perquè els treballadors de 'Girona+Neta' portin una placa identificativa a l'uniforme

L'Ajuntament de Girona no retirarà cap llaç groc ni pancarta reclamant la llibertat dels presos perquè, com ha subratllat l'alcaldessa, defensen "la democràcia i els drets fonamentals". El ple municipal ha tombat una moció presentada per Cs que demanava al consistori mantenir "la neutralitat" en edificis i llocs públics i treure'n "els cartells i símbols partidistes". Tant l'equip de govern com la CUP i ERC (que hi han votat en contra) han criticat a la formació taronja que portés la proposta al ple i han subratllat que les pancartes i llaços grocs s'han penjat "en nom de la llibertat d'expressió". L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha recordat que, precisament, tots aquests elements clamen "per la protecció dels drets fonamentals i les llibertats individuals i col·lectives". D'altra banda, al ple d'aquest juny, l'equip de govern s'ha quedat sol defensant la proposta perquè els treballadors de 'Girona+Neta' portin una placa identificativa a l'uniforme quan netegin els carrers. Tota l'oposició en bloc li ha presentat una moció perquè la mesura es retiri. Un text que s'ha aprovat per àmplia majoria (amb els quinze vots que sumen ERC, la CUP, el PSC, Cs i el PPC).

La moció que Cs ha portat al ple critica obertament que, durant els darrers mesos, els edificis i espais públics de Girona "s'han vist ocupats per pancartes i símbols partidistes". I cita de manera explícita els llaços grocs, que "reivindiquen i fan al·lusió" als exconsellers, als Jordis i als membres del Govern "actualment en presó provisional o fugits de la justícia espanyola". 

El redactat assegura que "aquestes pancartes i símbols partidistes" han convertit l'Ajuntament de Girona "en una institució al servei d'uns determinats grups polítics i socials". De fet, diu que el consistori ha permès "l'apropiació dels espais públics per sectors afins a l'independentisme" (que s'ha "intensificat" amb l'aparició dels CDR).

Cs subratlla que el consistori ha compromès "la neutralitat política" que la Constitució Espanyola exigeix als ajuntaments. I l'acusa d'haver actuat com a "portaveu o instrument de les reivindicacions d'individus, col·lectius o grups d'una determinada ideologia" –en referència a l'independentisme- perquè no ha retirat les pancartes i els llaços grocs "de manera immediata".

La moció critica que l'Ajuntament de Girona s'hagi "posicionat políticament" a favor "d'un missatge que distorsiona la realitat". "Les pintades, objectes de contingut polític als carrers, declaracions de persona non grata, insults i assenyalaments a les persones que pensen diferent dels independentistes, l'única cosa que aconsegueixen és malmetre la convivència social", subratlla l'escrit presentat per Cs.

El text reclama a l'Ajuntament que faci respectar "la neutralitat institucional" tant en edificis com en espais públics, i per això l'insta "a retirar qualsevol pancarta o símbol partidista" (en referència als llaços grocs i als cartells que reclamen la "llibertat dels presos polítics").


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.594 missatges
  • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat