Notícia

El gran senat d’internet es reunirà a Barcelona en contra la voluntat espanyola

L’ICANN va ser la institució mundial que va decidir que la llengua i cultura catalana tenien dret a un domini propi

Al món cada vegada són més les persones que utilitzen internet i es comuniquen a través de la xarxa, la majoria desconeix qui gestiona aquesta xarxa mundial, que no està en mans dels governs i que reuneix unes deu mil persones valorades per les seves capacitats, no pel seu posicionament polític.

Aquest organisme és la Corporació per a l’Assignació de Noms i Números a Internet (ICANN), i té una importància clau dins el futur del món, la missió de l’ICANN és ajudar a garantir una Internet global, unificada, estable i segura. Per contactar a una altra persona a Internet hem d’ingressar una adreça -un nom o un nombre- en el nostre ordinador o un altre dispositiu. Aquesta adreça ha de ser única perquè els ordinadors puguin localitzar unes a les altres. L’ICANN ajuda a coordinar i donar suport a aquests identificadors únics a tot el món. L’ICANN va ser creada el 1998 com una corporació de bé públic i sense ànim de lucre, amb una comunitat integrada per participants de tot el món.

L’ICANN va ser la institució mundial que va decidir que la llengua i cultura catalana tenien dret a un domini propi, superant els possibles vetos dels estats on la població catalana està subjecte, va acordar l’establiment del domini .cat que ens permet identificar-nos nacionalment arreu de la xarxa.

Enguany l’ICANN ha decidit que realitzarà la seva reunió anual a la capital de Catalunya, els membres catalans de l’ICANN i la Fundació puntCat així ho van demanar i així ha estat acordat per aquest organisme, del 20 al 26 d’Octubre Barcelona serà la capital mundial d’Internet, acollint aquest veritable senat de la xarxa.

Com no podia ser d’una altra manera, el govern espanyol una vegada coneguda la notícia va intentar boicotejar-ho, explicant als organitzadors internacionals que si venien a Espanya, només Madrid podia ser la seu ideal. Malgrat les pressions catalanofòbiques, la llibertat de decisions i l’alta valoració que tenen els representants catalans a l’ICANN va fer que el Comitè Executiu d’aquest organisme, no cedís i consideres inoportunes les pressions espanyoles.

En Manel Sanromà, director de la Fundació puntCat, explica en aquesta entrevista radiofònica quina és exactament la funció d’aquesta institució que vigila, la relació en Catalunya i les maniobres espanyoles contra els catalans en aquesta entitat gestora d’Internet.

GeopolíticaCAT

GeopolíticaCAT

Geopolítica.CAT és una publicació online d’ALILL. Una visió catalana del món.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.962 missatges
  • 219.481 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat