Notícia

El govern espanyol assegura que 'urgeix' obrir diàleg amb Catalunya

La portaveu, Isabel Celaá, confirma que es volen reunir amb Torra abans de l'estiu

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha afirmat que "urgeix" obrir diàleg amb Catalunya i situa la crisi catalana com una de les principals "obligacions i preocupacions" del nou executiu. "Urgeix obrir diàleg amb Catalunya, amb la Constitució a una mà i el diàleg sense descans a l'altra", ha dit en una entrevista a Radio Euskadi.

Celáa també ha confirmat que oferiran una reunió a Torra i que la trobada entre els dos presidents volen que es faci abans de l'estiu i que espera que serveixi per arribar a acords. "Quan les persones es transformen es transformen les actituds i els acords que no existien comencen a sorgir", ha manifestat. El govern espanyol també vol reunir-se amb la resta dels presidents autonòmics. 

En una altra entrevista a RNE, i com a titular del ministeri d'Educació, Celaá ha dit que també vol obrir una ronda amb tots els consellers d'Eduació –inclòs Josep Bargalló- amb l'objectiu d'arribar a un pacte d'estat d'Educació "per sobre de les legítimes ideologies de cadascú". 

Sobre la presència del castellà i el català a les aules, Celaá recorda que l'acord lingüístic és del 1973 i que "no cal trencar acords sinó construir-los". Reconeix que és una "matèria sensible" però que fins "fa recents dates" mai havia "tingut problemes".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.241.059 missatges
  • 219.121 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat