Notícia

S'estrena el documental 'L’Alguer: un pentagrama com un carrer'

La presència de la llengua catalana a aquesta ciutat ha disminuït de manera preocupant durant els darrers cinquanta anys

Pot la música salvar una llengua? Aquesta és la pregunta que ha servit com a punt de partida per al documental "L'Alguer: un pentagrama com un carrer", dirigit per Roger Cassany i produït per la Plataforma per la Llengua.

Segons informa l'organització, "la presència de la llengua catalana a la ciutat de l'Alguer ha disminuït de manera preocupant durant els darrers cinquanta anys i la transmissió de pares a fills s'ha perdut gairebé per complet. Les cançons són l'única excepció, l'únic àmbit en què els algueresos utilitzen majoritàriament el català i, per tant, la gran esperança per revifar l'ús de la llengua a la ciutat".

El documental, gestat en paral·lel amb el llibre-disc "Mans manetes. Paraules, cançons i veus de minyons de l'Alguer", mostra l'experiència viscuda pels músics i el cor d'infants durant la gravació i producció d'aquest projecte musical. També vol servir per descobrir la situació de la llengua catalana a la ciutat sarda i per fer-ne prendre consciència.

Amb aquestes iniciatives, a més d'homenatjar la cultura algueresa i d'oferir productes en català per als seus habitants, la Plataforma per la Llengua també vol arribar arreu dels territoris del domini lingüístic.

Aquest és un avançament del documental: 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.551 missatges
  • 220.619 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat