Notícia

Almenys 22 detinguts en la macrooperació contra suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona

Entre els arrestats, hi ha l'expresident de l'ens Salvador Esteve

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola ha detingut almenys 22 detinguts en la macrooperació contra el presumpte desviament de fons públics de la Diputació de Barcelona. Segons fonts policials, entre els arrestats hi ha l'expresident de l'ens Salvador Esteve.

Aquest dijous al matí, el Ministeri d'Interior ja havia avançat que es produirien una vintena de detencions. A banda, també s'estan produint una trentena d'escorcolls, tant en dependències de la Diputació de Barcelona com en altres punts de Catalunya, com a la Fundació Catmón a Reus o la seu de Plataforma Educativa, una agrupació destinada a ajudar els ciutadans en situació de risc, a Girona. 

El jutjat investiga des de fa més d'un any un entramat pel qual s'hauria defraudat un mínim de dos milions d'euros a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament des de l'ens cap a un seguit d'entitats. El cas es troba sota secret de sumari.

A primera hora del matí, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també havia avançat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es produiran escorcolls i "probablement alguna detenció".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.165 missatges
  • 219.062 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat