Notícia

259 treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155

Segons un informe de ServidorsCAT, les mesures d'intervenció adoptades per l'Estat espanyol comportaran 'danys de gran magnitud'

Un informe de ServidorsCAT denuncia que 259 treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155, la majoria són càrrecs polítics i les àrees més afectades són el Diplocat, els departaments d'Economia i Hisenda i les delegacions a l'estranger.

Aquest és el tercer inventari de danys que aquesta associació elabora des de l'aplicació de l'article i d'aquí a poc publicarà el quart, que serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als nous consellers. ServidorsCAT ha considerat, a través d'un comunicat, que les mesures d'intervenció adoptades per l'Estat espanyol comportaran "danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania".

A més dels 7 líders independentistes exiliats, els 9 empresonats i la desena de detencions a càrrecs polítics, l'informe denúncia la supressió de 24 organismes, la intervenció de 4 organismes, i la paralització d'una setantena d'iniciatives legislatives com la proposició de llei sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, la de lluita contra la violència de gènere i l'assetjament laboral. 

L'informe elaborat per ServidorsCAT pretén recollir tots els danys soferts per les institucions i la societat catalana arran de l'aplicació del 155, ja que, segons l'associació, "les mesures que els provoquen sovint són desconegudes o bé són objecte d'una publicació dispersa". L'inventari vol servir "com a instrument de denúncia, com a eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i com a mecanisme que pugui ser útil al pròxim Govern legítim de Catalunya".

A través d'un comunicat, ServidorsCAT ha denunciat que la Generalitat "no funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles mentre la mantenen escapçada, vigilada, al ralentí i amb un nivell d'activitat molt inferior a l'habitual". "Mai no havia funcionat tan malament", ha reblat l'associació.

A més, distingeix entre tres tipus de danys: els que han afectat directament persones concretes; els perjudicis per a les institucions, els organismes i els òrgans públics objecte de supressió, dissolució o intervenció; i la resta de danys causats en termes de pèrdua o paralització d'iniciatives, d'inversions, de subvencions o d'altres actuacions pròpies de les polítiques públiques.

L’Associació Servidors Públics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.173.652 missatges
  • 216.713 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat