Notícia

Arriba la Wikimedia Hackathon 2018 a la UAB, l'esdeveniment tècnic wiki més important del món

Per primera vegada s'organitza a una ciutat del sud d'Europa 

La Wikimedia Hackathon, que se celebrarà del 18 al 20 de maig de 2018 a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, arriba per primera vegada al sud d'Europa. 

Recordem que es tracta de l'esdeveniment tècnic wiki més important del món i que reunirà a Barcelona desenvolupadors de tot el planeta per millorar la infraestructura tecnològica de la Viquipèdia i els seus projectes germans. 

Segons informen els organitzadors aquest dijous, 17 de maig, començaran a arribar els assistents a Barcelona i participaran en diversos esdeveniments informals. 

El divendres a les 10 del matí hi haurà l'acte institucional d'obertura a l'auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB amb representants de l'Amical Wikimedia, la UAB i la Fundació Wikimedia. 

Després començaran les activitats que continuaran de manera ininterrompuda fins a l'acte de clausura, el diumenge a les 4 de la tarda. S'hi presentaran diferents projectes sobre bases de dades, edició mòbil, humanitats digitals, disseny, traducció automàtica i col·laboració visual. També es presentarà el projecte ORES, un sistema d'aprenentatge automàtic (machine learning) que acaba d'adaptar la Viquipèdia en català i que ajuda a lluitar contra el vandalisme. 

En l'edició de 2017 a Viena hi van assistir més de 250 participants de tot el món. Les hackatons atrauen desenvolupadors de molts països que presenten noves eines i treballen conjuntament per millorar els projectes Wikimedia.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.827 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat