Notícia

Rajoy i Sánchez acorden mantenir la vigilància econòmica de la Generalitat

El president espanyol i el líder del PSOE pacten respondre amb 'proporció' el discurs 'frontista' de Torra

Mariano Rajoy i Pedro Sánchez han demostrat sintonia i unitat l'endemà de la investidura del 131è president de la Generalitat, Quim Torra. El cap del govern espanyol i el secretari general del PSOE han acordat que donaran resposta a qualsevol "desafiament" de Catalunya, i que mantindran la vigilància econòmica, després de reunir-se a la Moncloa durant uns 50 minuts, aquest dimarts al matí.

Segons un comunicat conjunt, els líders del PP i el PSOE han advertit el futur Govern contra "qualsevol intent" d'engegar estructures alternatives a les "úniques vàlides". Rajoy i Sánchez també carreguen contra el discurs "polític frontista" i el caràcter "xenòfob" de les declaracions de Torra. Per això -diu el comunicat-, els dos dirigents polítics han acordat que la "vigilància" en el compliment de la legalitat es faci "extensiva" als recursos públics que conformen el pressupost de la Generalitat per garantir que es destinin al compliment de les finalitats "d'interès general" pel qual estan previstos. 

El comunicat conjunt també remarca que Rajoy i Sánchez han acordat reforçar el seu acord polític per defensar "l'ordre constitucional" a Espanya i davant els socis europeus. Així mateix, els líders de PP i PSOE recorden que les úniques estructures polítiques "vàlides" són les que es contemplen en el marc de la Constitució i l'Estatut, advertint de manera indirecta a la possible creació d'una assemblea de càrrecs electes, comentada pel propi Torra durant la seva investidura.

D'altra banda, Rajoy i Sánchez obren l'acord a totes les "forces polítiques constitucionals" que van donar suport a l'article 155. Cal recordar que el president espanyol té previst reunir-se amb el líder de Cs, Albert Rivera, aquest dijous també per abordar la situació després de la investidura de Torra. A més, els caps de files de PP i PSOE també estenen la mà a qualsevol altra formació política que vulgui mostrar el seu compromís amb les institucions i el "compliment de l'ordenament jurídic".

Finalment, Rajoy i Sánchez traslladen a la societat espanyola un missatge de "serenitat i fermesa en la defensa de la concòrdia civil, la legalitat vigent, la Constitució, la sobirania nacional i la unitat d'Espanya".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.682 missatges
  • 218.608 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat