Notícia

Millo assegura que la probabilitat d'investir Puigdemont és 'zero'

El delegat del govern espanyol evita valorar si es continuaria aplicant el 155 en aquest escenari

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat que si el Parlament investeix un president de la Generalitat "de palla" suposaria un "menyspreu" i una "falta de respecte" cap a la pròpia institució. Assegura que no es vol ni imaginar aquesta situació i, en aquest sentit, ha evitat respondre si es continuaria aplicant el 155 afirmant que "no hi ha prevista cap actuació" perquè entén que "no pot passar". En roda de premsa, Millo també ha garantit que la probabilitat que la cambra catalana investeixi Carles Puigdemont és "zero" tenint en compte que en les pròximes hores es convocarà un Consell de Ministres extraordinari per aprovar el recurs contra la reforma de la llei de presidència que permetria una investidura a distància. 

Millo ha defensat que quan el Parlament investeixi un president de la Generalitat, aquest tindrà totes les funcions i les competències que li atribueix l'Estatut. D'aquesta manera, ha descartat la possibilitat que el president investit comparteixi funcions amb Carles Puigdemont, que es troba a Alemanya. "No ens podem ni imaginar que hi hagi una investidura d'un president de palla. Quina falta de respecte per la institució i pel Govern i quin menyspreu", ha afirmat en roda de premsa des de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Segons Millo, més enllà de les "proclames i la ficció" en que alguns estan instal·lats, hi haurà un president de la Generalitat amb totes les competències i ha qualificat d'inconcebible que es pugui produir una altra situació. D'aquesta manera, no ha respost directament si en aquest cas el 155 es continuaria aplicant d'alguna manera o altra: "No tenim previst cap actuació addicional perquè entenem que això no pot passar", ha reblat. 

En canvi, Millo sí que ha donat per fet que es tornaria a aplicar el 155 en cas que el nou Govern decideixi novament "trencar" amb la legalitat. Segons el delegat del govern espanyol, aquest escenari suposaria tornar a la mateixa situació que es va donar fa uns mesos. Malgrat això, Millo ha volgut deixar clar que no creu que això hagi de passar. Segons el delegat del govern espanyol, gràcies a l'aplicació del 155 s'ha pogut tornar a reactivar una Generalitat que estava "parcialment aturada" per culpa del procés. 

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.283.484 missatges
  • 220.617 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat