Notícia

Colau trasllada a Torrent la 'urgència' per formar Govern i acabar amb el 155: 'Estem funcionant sota mínims'

El president del Parlament es reuneix amb l'alcaldessa de Barcelona per parlar del front comú en la defensa dels drets i les llibertats de Catalunya

El president del Parlament, Roger Torrent, s'ha reunit amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dijous al matí al despatx d'audiències de la cambra. En acabar la trobada -que ha durat uns tres quarts d'hora-, Colau ha atès la premsa als passadissos del Parlament, i ha explicat que ha traslladat a Torrent la "urgència" que tenen els ajuntaments perquè els grups independentistes formin Govern i acabin amb l'aplicació de l'article 155: "Estem funcionant sota mínims", ha lamentat l'alcaldessa barcelonina. Al seu torn, Torrent ha transmès a Colau la importància de crear un front comú en la defensa dels drets i les llibertats a Catalunya que vagi "més enllà" dels partits, i que serveixi per "desjudicialitzar" la política, segons ha explicat l'alcaldessa.

Colau ha reiterat que el "més urgent" per recuperar la normalitat institucional i lluitar contra la judicialització de la política és formar un Govern el més aviat possible. Segons ha afegit, el fet que la majoria independentista al Parlament no sigui capaç d'arribar a un acord definitiu perjudica les institucions catalanes i el conjunt del país: "Hi ha molts temes urgents que no poden esperar més, els ajuntaments estem sols a la primera línia, afrontant un munt de temes d'emergència social, habitatge, econòmics i de seguretat que amb la Generalitat intervinguda amb el 155 funcionen sota mínims", ha lamentat l'alcaldessa.

Així mateix, Colau ha expressat la seva voluntat de sumar-se a aquesta "aliança àmplia", que al seu parer ha de servir per "denunciar la situació de vulneració de drets i llibertats". En aquesta línia, l'alcaldessa de Barcelona ha reiterat que el conflicte entre Catalunya i Espanya ha de tornar cap a la negociació política, "d'on no n'hauria d'haver sortit mai".


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.250 missatges
  • 220.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat