Notícia

L’alcalde de Ginebra ofereix la ciutat i Suïssa per mediar entre Catalunya i Espanya

Pagani ha explicat que traslladarà a l’ambaixador espanyol a Suïssa la mateixa proposta i espera que la idea fructifiqui

L’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, ha ofert la seva ciutat i Suïssa sencera per fer de mediadors entre Catalunya i Espanya amb la intenció de “trobar un acord” i una solució “política” i amb “diàleg” al conflicte actual.

Així ho ha explicat ell mateix després de trobar-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, a la seu de l’alcaldia de Ginebra. Pagani ha explicat que traslladarà a l’ambaixador espanyol a Suïssa la mateixa proposta i espera que la idea fructifiqui.

Per la seva part, Torrent s’ha congratulat de l’oferiment i ha considerat que demostra que el cas català és un afer europeu. A més, ha explicat que espera que el seu viatge a Ginebra es tradueixi en una defensa “irrenunciable dels drets fonamentals a Catalunya” per part dels estaments internacionals.

La reunió, de poc més de mitja hora de durada, ha estat de les poques que Torrent ha pogut explicar i revelar amb normalitat. La major part de les trobades han estat discretes o fins i tot secretes. Abans, però, de concloure el seu viatge a Ginebra trobant-se amb el relator espacial de l’ONU per al Dret a la Lliure Assemblea, ha passat per l’Ajuntament de Ginebra per veure’s amb l’alcalde, que s’ha mostrat més que favorable a que Catalunya i Espanya seguin a negociar una solució política al conflicte.

“Suïssa i Ginebra en particular resten a disposició de les dues parts per intentar trobar un acord, perquè de totes maneres caldrà asseure’ns en una taula un dia. És el més intel·ligent per trobar una solució”, ha sentenciat Pagani en declaracions als mitjans després de la reunió amb Torrent. I és que, tot i ser conscient que la proposta farà que rebi crítiques, creu que és el moment de “posar a disposició una plataforma aquí perquè hi hagi un veritable diàleg” entre Catalunya i Espanya. “Hi ha solució. Aquí, a Suïssa hi ha per exemple quatre llengües, i vivim tots junts correctament, més que correctament. No sé perquè Espanya no pot fer el mateix”, ha comentat.

Aquest nou oferiment de mediació internacional, és sense dubte fruit de la política catalana de fer conèixer la causa nacional catalana al món, i al mateix temps de la maldestra política repressiva de l’estat espanyol i el seu demencial sistema judicial que veu rebutjar les ordres d’extradició contra polítics catalans, per part dels sistemes judicials democràtics d’arreu d’Europa.

GeopolíticaCAT

GeopolíticaCAT

Geopolítica.CAT és una publicació online d’ALILL. Una visió catalana del món.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.461 missatges
  • 220.701 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat