Notícia

La Guàrdia Civil eleva la malversació per l'1-O fins als 1,9 milions d'euros

Els investigadors sospiten que JxSí va usar subvencions per pagar l'acte al TNC

Enmig de la polèmica entre Llarena i el ministre Montoro sobre l'existència o no de malversació, el jutge del Suprem ha aixecat el secret de la peça separada que havia obert fa un mes per, precisament, demanar a la Guàrdia Civil que aprofundís en la investigació. Fins ara, Llarena sostenia que el Govern va malversar 1,6 milions d'euros en l'1-O. Ara, eleva la xifra fins als 1.932.757,42 euros en base a un nou informe de la Guàrdia Civil.

A banda d'imports ja coneguts, l'institut armat es centra noves partides. Una, de 61.879 euros, que suposadament el Govern hauria emprat per encarregar a Òmnium Cultural l'elaboració i difusió de cartells instant a la participació l'1-O.

L'altra apunta directament a JxSí. Segons l'informe, el grup parlamentari podria haver usat diners procedents de les subvencions del Parlament per pagar el lloguer del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en l'acte de presentació del referèndum el 4 de juliol. El contracte de cessió està signat per Jordi Turull (president del grup) i ascendia a 17.690 euros. L'informe policial incorpora dades recollides al Jutjat 13 de Barcelona per acreditar la malversació.


Opina

Configuració
 • cathalà 23.498 12 52 👍 7.031

  L'Espanya malversadora i corrupta ens acusa de malversació 
 • anseso 21.190 9 68 👍 4.037
  Els investigadors sospiten, diu l'article. Proves i documents que les acreditin, no informes interessats.
 • Peterson 56 1 👍 24
  A primera vista sembla que aquest informe és una bona troballa pel LLarena... però cal aclarir si aquestes despeses es van fer (o es van contractar), ABANS DEL 7-9-2017, dia de la prohibició emesa pel TC.
  Si són fetes amb anterioritat a aquesta data, són ben legals... I NO HI HA MALVERSACIÓ !.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.286.675 missatges
 • 220.704 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat