Notícia

‘Cultura contra la repressió’: una cinquantena d’artistes, en defensa de les llibertats

Mauri: 'La cultura és una palanca de canvi, l’antídot contra aquells que amb la por i la intolerància vulneren drets i llibertats'

El proper diumenge, 22 d’abril, Santa Perpètua de Mogoda acollirà la jornada ‘Cultura contra la repressió’. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Òmnium Cultural coincidint amb el dia que Cuixart fa 43 anys. L’objectiu és convertir la jornada en un homenatge a Cuixart, que ja farà sis mesos que és a la presó, i a tots els represaliats per l’Estat espanyol i en un crit unànime contra la repressió.

La jornada consistirà en una marató de nou hores de cultura, amb la col·laboració d’una quarantena d’artistes. Segons el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, “és més necessari que mai deixar clar que la cultura és una palanca de canvi, el motor d’un poble i l’antídot contra la intolerància. Són dies d’incertesa, fins i tot tristesa, però també d’esperança en un país que sempre reneix i que mai es deixa vèncer. El país de l’1 d’octubre”.   

“Durant la fosca dictadura i el franquisme la cançó protesta i els moviments culturals van ser un motor per remoure consciències. Ara hem de fer el mateix. La cultura ha de fer un pas endavant, ha de ser el revulsiu”, ha afegit Mauri qui ha presentat la iniciativa amb Pol Leiva, nebot de Cuixart i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils i Gerard Quintana, qui ha parlat en nom del col·lectiu d’artistes.

Nou hores de cultura i reivindicació

La jornada arrencarà a les dos quarts d'11 del matí a la plaça de l’Ajuntament amb una cercavila que arribarà fins al Parc de la Ribera del municipi, punt neuràlgic de la celebració. Segons han confirmat els organitzadors, els beneficis de la jornada aniran a la caixa de la solidaritat i l’entrada serà oberta amb taquilla inversa.

De moment, els artistes convidats són aquests: Alguer Miquel (Txarango), Lluís Llach, Gossos, Gerard Quintana i Josep Thió, Cesk Freixas, Xavia Sarrià, Animal, Eva Piquer, Peyu, La Belluga, Oriol de Balanzó, Pep Planas, Anna Sahun, Pink Poni, Estel Solé, Sebastià Alzamora, Pau Poch, Roc Casagran, Sílvia Bel, Gemma Humet, Elisabet Casanovas, Quartet Mèlt, Sara Terraza, Laura Rosel, Roba Estesa, Brams, Gossos, David Selvas, Ítaca Band, La Dharma i Natza Ferrer. El cartell és obert i, fins última hora, s’hi afegiran artistes.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.962 missatges
  • 219.481 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat