Notícia

Torrent ajorna el ple d’investidura i es querellarà contra Llarena per prevaricació després del veto a Sànchez

El president reuneix divendres de forma extraordinària la Mesa del Parlament per formalitzar la denúncia

El president del Parlament, Roger Torrent, ha ajornat el ple d’aquest divendres. La decisió del jutge del Tribunal Suprem de no permetre que el candidat de JxCat, Jordi Sánchez, assisteixi a la sessió plenària que l’hauria pogut convertit en president, fa que Torrent hagi deixat en suspens el ple.

A canvi, segons ha pogut saber l’ACN, el president reunirà de forma extraordinària divendres al matí la Mesa del Parlament amb la intenció d’impulsar una querella per prevaricació contra Llarena pel veto a Sánchez, apel·lant a la vulneració dels drets polítics del candidat. Si tot va tal i com s’ha previst, la Mesa aprovarà, a proposta de Torrent, presentar la querella i s’encarregarà preparar-la tan bon punt se celebri la Mesa. 

El Parlament respondrà també als tribunals. És la decisió que aquest divendres prendrà la Mesa de la cambra, convocada extraordinàriament per Torrent per a les 10:30 del matí, on s’acordarà encarregar a un dvocat extern que prepari d’immediat una querella per prevaricació contra el jutge Pablo Llarena, després que hagi denegat el permís a Sánchez per assistir a la sessió de la seva investidura.

Així ho han explicat a l’ACN fonts parlamentàries coneixedores de l’estratègia que seguirà ara la cambra. D’aquesta manera, el Parlament denunciarà la vulneració dels drets polítics del candidat, posarà de manifest que té el seu dret de sufragi actiu i passiu intacte, i retraurà al jutge que hagi obviat la pauta marcada per les mesures cautelars del Comitè de Drets Humans de l’ONU. 

De la mateixa manera, Torrent ha anunciat que ha decidit ajornar el ple previst per a aquest divendres a les 10:00 hores en vista que l’absència de Sánchez impediria que es pogués celebrar la investidura. En un comunicat, el president explica que ha pres aquesta decisió “malgrat la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides que obliga a l’Estat a garantir els drets polítics” de Sànchez. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.698 missatges
  • 220.706 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat