Notícia

Quatre detinguts per encerclar el Parlament el passat 30 de gener

Centenars de persones van saltar el cordó de seguretat al Parc de la Ciutadella, que estava tancat per motius de seguretat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones a Malgrat de Mar, Solsona, Òrrius i Arenys de Mar pels presumptes delictes d'atemptats contra l'autoritat i desordres públics per encerclar el Parlament el passat 30 de gener. 

Recordem que l'ANC va convocar durant aquella jornada una concentració a l'Avinguda Lluís Companys de Barcelona, després que el Parc de la Ciutadella quedés tancat per motius de seguretat, però centenars d'assistents van trencar el cordó de seguretat i es van aplegar durant hores davant el Parlament.

L'ANC va desconvocar la protesta a la tarda però els CDR van continuar al lloc i van intentar acampar-hi. 

Fonts de la investigació remarquen que aquestes detencions es produeixen en el marc d'unes diligències policials obertes arran dels fets del passat 30 de gener, i les desvinculen de l'operació de la Guàrdia Civil oberta aquest dimarts al matí contra els CDR, ordenada per l'Audiència Nacional espanyola.

De fet, les mateixes fonts asseguren que aquestes detencions no tenen relació amb cap investigació sobre els CDR i que no han estat ordenades per cap jutge, ja que és una investigació policial oberta pels fets del 30 de gener. Un cop practicades les detencions, els Mossos enviaran l'atestat al jutjat de guàrdia corresponent.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.268.016 missatges
  • 220.048 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat