Notícia

Un eurodiputat del partit de Merkel recomana a la UE dir a Espanya que aposti per la mediació amb Catalunya

Elmar Brok assegura que si els catalans estan d’acord a mantenir-se com a part d’Espanya cal assegurar-se que 'ningú negui aquesta possibilitat'

El ‘Frankfurter Allgemeine’ inclou les declaracions de diversos polítics alemanys que demanen mediació en el conflicte català. En aquest sentit, l’eurodiputat del CDU -el partit liderat per Angela Merkel- Elmar Brok recomana a la UE que li digui a Espanya que estan preparats per mediar si se’ls ho demana. L’única condició que hi posa, però, és l’acceptació dels catalans de mantenir-se com a part d’Espanya. “Ens hem de preocupar que ningú negui aquesta possibilitat”, precisa. En aquest sentit, assegura que si les dues parts estan d’acord, Juncker i Tusk haurien de proposar un mediador. Amb tot, altres polítics del CDU es mostren contraris a la mediació.

L’eurodiputat socialdemòcrata alemany Arne Lietz diu que comparteix l’opinió de Brok, en una línia similar al líder dels verds alemanys, Robert Habeck, ha dit al mateix diari troba que té “tot el sentit” el que proposen Lietz i Brok, sempre que quedi clar que Catalunya no es pot separar.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.357 missatges
  • 221.188 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat