Notícia

Gabriel justifica l'exili per denunciar 'la vulneració de drets civils i polítics' a Catalunya

L'exdiputada de la CUP que 'si la UE tanca els ulls' a la situació catalana 'està obrint les portes a vulneracions massives arreu del món'

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha assegurat aquest dilluns que va escollir "el camí de l'exili" per "posar el cos, l'ànima, el cap i la paraula al servei d'una denúncia de vulneració de drets civils i polítics" i per "reivindicar que l'estat espanyol aturi aquesta ofensiva".

En declaracions a la premsa des de Ginebra, Gabriel ha advertit que si la Unió Europea "tanca els ulls" a la situació de Catalunya, que es produeix en un estat membre, "està obrint les portes a vulneracions massives arreu del món".

Segons l'exdiputada de la CUP, Ginebra "és una ciutat d'acollida de refugiats" i un "altaveu per la causa de vulneració de drets". A més, ha remarcat que a Suïssa "fer referèndums és la cosa més habitual" i una "de les bases de la democràcia", i que per això ha escollit aquest país per residir.

Després d'un debat a la seu de l'ONU a Ginebra titulat 'La regressió dels drets humans a Espanya', Gabriel ha dit que es tracta "d'interpel·lar" la "comunitat internacional", tant els estats com també "la societat civil i qualsevol persona" que estigui preocupada pels drets humans, sobre la situació a Catalunya i la resta del món. "Si aquestes vulneracions de drets civils i polítics es produeixen en un estat de la Unió Europea, què no ha de passar i què no s'ha de permetre en altres latituds?", ha preguntat Gabriel. 

L'exdiputada de la CUP ha dit que Ginebra "és una ciutat internacional" i que un dels "privilegis" de ser-hi és que "és una porta a la resta de latituds del món", on es pot "interlocutar" amb molta gent del món polític i civil

Preguntada per les negociacions a Catalunya sobre la investidura i la formació d'un nou govern, Gabriel ha evitat pronunciar-se. "No és el meu rol, no és el meu deure, no he vingut a intervenir en l'actualitat estricta", ha dit. "Estic aquí perquè mentre hi hagi una sola vulneració dels drets humans, estaré al servei de denunciar-ho", ha afegit. 


Opina

Configuració
 • Marcos41247 4.138 2 512 👍 2.808
  Aquestes coses ja passen cada dia Anna, amb el seu vistiplau. No pequem d'innocents. 
 • llamp 48.603 17 10 👍 12.152
  Gabriel també representa el Parlament a l'exili, el 155 va ser demolidor i penso que cal donar-li èmfasi a aquest fet.

  Cap Govern espanyol, ni les seves cambres ni els seus jutges ni els seus militars poden tocar un Parlament i dissoldre'l com qui dissol una Comissió que depend d'algún ministeri. Ni tampoc al Govern però en principi donem-lis el benefici del dubte i que el govern d'espanya no va donar per més (es podrà considerar com un atenuant el dia que s'els jutgi aqui)

  Aixó s'haurà de tenir en compte a l'hora de passar comptes amb aquesta gent (que a hores d'ara penso que ja se'n podria anomenar gentussa per tots els seus comportaments i declaracions)
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.238.999 missatges
 • 219.056 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat