Notícia

La Plataforma per la Llengua demana voluntat política per a aprovar el requisit lingüístic al País Valencià

L’entitat considera que la certificació en valencià és indispensable per a garantir els drets lingüístics de la ciutadania

La Plataforma per la Llengua demana al Consell que aprovi la nova Llei de Funció Pública durant aquesta legislatura. Per a l’entitat, el requisit lingüístic a l’administració pública és imprescindible per a garantir els drets lingüístics dels valencians. Per aquesta raó, l’ONG del valencià sol·licita a les formacions polítiques que donen suport al govern que agilitzin els tràmits parlamentaris per a fer-la efectiva abans que acabi l’any.

L’organització recomana iniciar els tràmits com a molt tard en maig d’enguany, per tal que la llei pugui entrar en vigor abans del nou període electoral. "Els ciutadans tenen el dret d’usar i ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials, ja que el valencià és llengua oficial i pròpia de totes les administracions públiques radicades al territori, asseguren des de l'entitat. És per aquesta raó que la Plataforma per la Llengua entén el requisit lingüístic com "una mesura essencial perquè aquest dret siga respectat: no es pot demanar a ningú que renuncie a parlar en la llengua que trie. Així doncs, aquesta llei és la millor manera de garantir que tots els funcionaris respecten els drets lingüístics i siguen capaços d’atendre i entendre qualsevol persona en valencià".

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.206.590 missatges
  • 217.933 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat