Publicitat

Notícia

Amnistia Internacional denuncia l'ús de 'l'enaltiment del terrorisme' a Espanya per 'reprimir' la llibertat d'expressió

L'organització adverteix que casos com el del raper Pablo Hasél reflecteixen una 'intolerància creixent i perillosa' cap a qualsevol manifestació

Amnistia Internacional (AI) torna a carregar contra Espanya, aquest cop per les restriccions a la llibertat d'expressió en condemnes per tuits, cançons o altres obres artístiques. En un informe titulat 'Tuiteja...si t'atreveixes', l'organització recorda a l'estat espanyol que com a signant de tractats internacionals de drets humans té l'obligació de "respectar, protegir i promoure" drets fonamentals com la llibertat d'expressió. En el document, l'ONG alerta que Espanya fa ús de l'article 578 del codi penal -que prohibeix l'enaltiment del terrorisme i la humiliació de les víctimes de delictes terroristes- per "reprimir les expressions d'índole política", sobretot a les xarxes socials i a la comunitat artística. "A Espanya s'està atacant la llibertat d'expressió, el govern (espanyol) sotmet a fustigació tota una sèrie d'expressions a Internet -des de lletres de cançons políticament controvertides fins a acudits- utilitzant categories generals d'enaltiment del terrorisme", denuncien. La "limitació" de l'espai de debat públic i la crítica, adverteixen des d'AI, representa una "amenaça" a llarg termini per la capacitat de garantir la defensa dels drets humans fonamentals. Entre els casos que es recullen en l'informe hi ha el del raper lleidatà Pablo Hasél o el de l'estudiant de Múrcia Cassandra Vera.

A més, descriuen que les disposicions que prohibeixen l'enaltiment o la justificació del terrorisme són "generals i imprecises" i donen als estats "el poder de criminalitzar un gran ventall d'expressions que no tenen el grau necessari per constituir incitació". Lamenten també que l'efecte "dissuasori" de casos recents hagi "reduït" l'espai a Internet perquè les persones expressin opinions crítiques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.205.133 missatges
  • 217.880 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat