Notícia

La defensa de Sànchez recorre al Suprem la denegació del permís per assistir al ple d'investidura

L'advocat veu 'inaudit' que un jutge digui quin és el candidat més oportú i diu que el diputat no pot cometre cap delicte durant el seu discurs per la inviolabilitat parlamentària

La defensa de Jordi Sànchez ha presentat aquest dilluns davant de la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) un recurs contra la denegació del permís puntual per poder assistir al ple d'investidura del Parlament. El recurs considera que la denegació vulnera drets polítics molt importants, tant individuals de Sànchez, com col·lectius dels més de dos milions de votants dels tres partits que podrien donar suport a la investidura. A més, considera "inaudit" que el magistrat Pablo Llarena "efectuï manifestacions sobre l'oportunitat política d'elegir uns candidats i no uns altres". També assegura el recurs que Sànchez no pot reiterar cap delicte de rebel·lió o sedició durant el trasllat amb furgoneta ni tampoc durant el discurs, ja que té inviolabilitat parlamentària.

En un breu escrit de set pàgines, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, demana que es resolgui de forma "urgent" almenys la petició del permís de sortida per anar al ple de la cambra. Tot i així, recorda que també cal resoldre la seva petició de llibertat provisional, així com la sol·licitud d'altres diligències d'investigació.

En el recurs, Pina diu que els interessos en joc són de "suma excepcionalitat". En aquest sentit, recorda que la llei penitenciària preveu permisos d'excarceració a presos preventius quan hi hagi motius importants, excepte en casos excepcionals. Així, considera que denegar el permís suposa un "càstig anticipat" que incapacita Sànchez per un càrrec públic tot i no haver-se dictat encara la interlocutòria de processament. De fet, recorda que l'Estatut i la Llei de la Presidència preveuen que el president de la Generalitat pugui delegar "pràcticament totes les funcions".

En el recurs, s'afirma que alguns passatges de l'escrit de Llarena contenen consideracions polítiques "totalment impròpies d'un sistema amb divisió de poders", com quan el magistrat va dir que hi havia altres candidats possibles, que Sànchez pot delegar el seu vot o que el candidat no havia liderat la candidatura de JxCAT. Aquestes afirmacions són "inaudites", segons l'advocat de Sànchez.
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.207.174 missatges
  • 217.957 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat