Notícia

Mig miler de periodistes catalanes omplen els Jardins Montserrat Roig per reclamar la igualtat en la professió

La germana de l'escriptora ha llegit l'article que l'escriptora va publicar el 1990 'Som una ganga'

Mig milers de periodistes catalanes han omplert aquest dijous els Jardins Montserrat Roig per reclamar la igualtat de la dona a la professió i al conjunt de la societat. L'acte ha començat amb la lectura del text de Montserrat Roig 'Som una ganga', escrit el 1990 i en què ja denunciava la infravaloració de la dona, a càrrec de la seva germana, Carmina Roig. També hi han posat veu la periodista Mònica Terribas, en representació de les periodistes de ràdio; Anna Bonet (televisió), Sara Gonzàlez (digitals), Roser Vilallonga (fotoperiodistes), Esperanza Escribano (freelance), Eli Borreda (gabinets de premsa) i Odei A. Etxearte i Cristina Claverol, en representació d'El Punt Avui' i 'El Periodico', respectivament.

La concentració també ha servit per mostrar la solidaritat de les periodistes cap als treballadors d'aquests dos rotatius afectats per un ERO i fer una crida a la participació a la manifestació d'aquesta tarda pel centre de Barcelona.

De la iniciativa espanyola #lasperiodistasparamos en va sorgir espontàniament la rèplica catalana #lesperiodistesfemvaga a partir de la qual s’ha muntat l’acte de Barcelona.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.480 missatges
  • 218.002 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat