Notícia

El govern valencià recorda que el decret lingüístic recorregut al TC ja va ser derogat amb la nova llei de plurilingüisme

La conselleria d'Educació considera que el recurs no afecta a l'alumnat, les famílies ni el funcionament dels centres

La conselleria valenciana d'Educació ha emès aquest dimecres un comunicat després que el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià hagi dut al Tribunal Constitucional el Decret llei de l’1 de setembre de 2017. Recordem que aquest Decret llei era un conjunt de mesures urgents per garantir l'aplicació dels programes lingüístic a cada centre per al curs 2017/2018.

Amb aquest comunicat, el departament ha recordat que amb l'entrada en vigor de la nova Llei de Plurilingüisme, que es va publicar al DOGV dijous 21 de febrer de 2018, aquest decret recorregut ha estat derogat.

En aquest sentit, considera que la interlocutòria emesa aquest dimecres pel TSJ valencià és una decisió del tribunal "que no afecta, en cap cas, ni a l’alumnat valencià, ni a les seva famílies, ni al funcionament normalitzat dels centres educatius".

Així mateix, la conselleria defensa que la Generalitat Valenciana "ha acomplert en tot moment amb allò que ha dictaminat el TSJ en referència a la normativa sobre plurilingüisme".

La conselleria d'Educació ha indicat que el decret llei es va impulsar per part del govern valencià i es va ratificar a les Corts Valencianes per acomplir amb les determinacions judicials del TSJ en relació a l’execució de la suspensió cautelar del Decret de plurilingüisme 9/2017, un decret que també està derogat, i per garantir alhora l'inici de curs amb normalitat.

Al respecte, remarca que al mateix preàmbul del Decret llei s'assenyala que era el resultat de la urgent necessitat per a acomplir amb les determinacions judicials i garantir la normalitat de l’inici de curs 2017-2018. Així mateix, el departament afegeix que el Decret llei ja incloïa les observacions que el TSJ feia sobre igualar hores lectives en anglès així com per continuar aplicant la normativa vigent anterior al decret 2017.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.518 missatges
  • 218.003 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat