Notícia

L'Ajuntament de València destinarà els diners de la vaga del 8 de març a polítiques contra la violència masclista

El Pla d'Igualtat municipal s'ha complert en un 76,57% i es redactarà un de nou per a corregir l'actual, de 2009

En la Mesa General de Negociació celebrada hui a l'Ajuntament de València s'ha aprovat destinar els diners descomptats a les treballadores que secunden la parada del 8 de març a polítiques de lluita contra la violència masclista i a polítiques d'igualtat. Així ho ha explicat el president de la Mesa i regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

"A aquest govern ens preocupa la violència masclista en totes les seues formes (violència contra les dones, assetjament laboral i a l'espai públic) però també la qüestió del treball domèstic que recau en un alt percentatge en les dones o la desigualtat salarial i laboral. Per això, considerem molt important destinar aquestos diners a entitats i organitzacions que treballen aquests temes”, ha dit la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

D'altra banda, en la Mesa General de Negociació s'han aprovat també quatre bases d'oposicions de l'oferta d'ocupació pública de 2016, que preveia en el seu conjunt la incorporació de 124 nous empleats. Hui s'han aprovat en Mesa General les bases per a tres places de tècnic gràfic, tres de tècnic de comunicació, huit de tècnic superior de participació ciutadana i transparència i dos de tècnics en prevenció de riscos laborals.

Totes les places inclouen en les seues proves quatre exercicis, dels quals tres són de caràcter obligatori i eliminatori per a tots els torns.

Pla d'igualtat municipal

A més, aquest matí també s’ha celebrat la Comissió d’Igualtat en la qual l’Ajuntament ha analitzat el document de seguiment del Pla d’Igualtat aprovat en 2009, que conclou que s’ha complit el pla en un 76,57%. "L’anàlisi indica que una part substancial del compliment és pel compromís de l’equip de govern de Joan Ribó amb la igualtat, que ha impulsat moltes de les accions establides en el Pla d'Igualtat", ha explicat Sergi Campillo. "S'ha assumit el compromís d'iniciar la redacció d'un nou pla d'igualtat per als treballadors de l'Ajuntament de València, que corregirà totes les disfuncions que arreplega l'actual pla així com la seua adaptació a les noves realitats socials i legals", ha avançat. 

Borsa per a persones amb discapacitat intel·lectual

Així mateix, s'han aprovat les bases per a la borsa de subalterns, que preveu un torn específic per a persones amb diversitat funcional intel·lectual. "Aquest era un compromís que l'Equip de Govern de la Nau va adquirir amb les entitats de persones amb discapacitat intel·lectual ara fa uns mesos. Amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials en mans de Consol Castillo, s’han elaborat aquestes bases, que ara passaran a ser defintivament aprovades per la Junta de Govern Local", ha declarat Campillo.

Aquest procés serà especial i adaptat per a les persones amb discapacitat intel·lectual, de manera que, una vegada publicades les bases, es publicarà no només el temari sinó el seu contingut detallat per tema i es deixaran uns mesos per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual puguen preparar-se adequadament la prova. "Aquesta és una mostra més del compromís inequívoc del Govern de la Nau per les polítiques d’igualtat i d’inclusió social", ha remarcat Campillo.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.516 missatges
  • 218.003 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat