Publicitat

Notícia

Escola Valenciana recomana els centres educatius triar el valencià com a llengua vehicular per garantir el plurilingüisme

L'entitat creu necessari que les escoles avancin en el seu programa de normalització lingüística i ampliïn el temps d’exposició al valencià

Escola Valenciana opina que cal, com a mínim, un 50% d’hores lectives i continguts curriculars en valencià per assolir un domini equilibrat de les llengües oficials i, d’aquesta manera, acostar-se al plurilingüisme. Així, l’entitat cívica, que treballa des de fa més de tres dècades en la normalització del valencià, recomana els centres educatius de tot el País Valencià que dissenyin un Pla Lingüístic de Centre —PLC— amb el valencià com a llengua vehicular de l’ensenyament.

El PLC s’haurà d’avaluar almenys cada quatre anys, no obstant això des d’Escola Valenciana asseguren que "els centres educatius haurien de modificar-lo cada curs amb propostes de millora supervisades per la inspecció educativa".

Una de les esmenes d’Escola Valenciana a la Llei de Plurilingüisme és la incorporació de l’anglés en educació infantil amb un enfocament d’obertura de les llengües. La presència de l’anglés queda establida en un mínim del 10% de l’horari curricular, un percentatge que l’entitat cívica qualifica d’"adient per començar a treballar una llengua estrangera a l’aula". Pel que fa al castellà, Escola Valenciana insisteix en què no s’hauria d’incorporar fins a l'educació primària amb la metodologia d’immersió lingüística d’alguns programes experimentals.

 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.205.101 missatges
  • 217.878 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat