Notícia

Timmermans afirma que Catalunya 'no és un afer de la UE' mentre els drets fonamentals 'no siguin violats'

El vicepresident de la Comissió Europea reivindica en un acte a Lovaina el diàleg dins d’Espanya i defensa el dret de 'tots els espanyols' a decidir sobre la relació amb Catalunya

El vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha considerat aquest dilluns que la UE no ha d'interferir sobre Catalunya mentre els drets fonamentals “no siguin violats”. Segons ha expressat en un acte a Lovaina sobre Europa, la relació entre Catalunya i Espanya l’han de decidir els ciutadans de tot l’Estat, que han de “debatre per donar forma” a una nova relació, que ha de ser basada en el diàleg. “Espanya és un estat democràtic i tots els ciutadans estan sota la llei”, ha respòs Timmermans davant una pregunta del públic sobre el dret de Catalunya a l’autodeterminació i el paper d’Europa per fer garantir aquest dret. Segons el vicepresident de la CE “no es pot ignorar simplement la llei, que és el que ha passat”. Amb tot, també ha admès que l’estat espanyol va cometre “errors” amb l’ús de la violència policial el dia del referèndum.

Per la seva banda, el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, que participava amb Timmermans a l’acte de la Comissió en el marc de diàlegs ciutadans ha assegurat “discrepar”. El flamenc ha recordat durant el seu torn de paraula que tot i que hi ha un Parlament escollit a Catalunya el 155 segueix aplicant-se i que hi ha persones “que són a l’exili”. Segons ha reivindicat, a parer seu la Comissió Europea “hauria de fer més” i promoure el diàleg “o fins i tot mediar”.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.207.163 missatges
  • 217.957 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat