Notícia

Mallorca clama massivament per recordar les víctimes del franquisme

Entitats i partits polítics organitzen el tradicional acte al Mur de la Memòria del cementiri de Palma

Com ja és habitual des que l'any 2011 l'associació Memòria de Mallorca l'inaugurés, el Mur de la Memòria del cementiri de Palma acollirà un gran homenatge a les víctimes del franquisme. Es tracta d'un acte promogut per les entitats i partits que configuren la Comissió del 24 de febrer i vol esdevenir un clam unitari per la recuperació de la memòria històrica.

En aquesta ocasió, l'acte se celebrarà el proper diumenge 25 de febrer a les 12 del migdia davant del Mur de la Memòria del cementiri de Palma. És a dir, al mateix lloc on hi ha enterrades les restes del mig miler de mallorquins que van ser assassinats pel franquisme. 

Durant l'acte, es commemorarà els alcaldes de Palma i d’Inca, Emili Darder i Antoni Mateu; el diputat Alexandre Jaume i l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques, que van ser assassinats el 24 de febrer de 1937. Enguany també es retrà homenatge als alcaldes de Costitx i Esporles, Pere Vallespir i Tomàs Seguí, que van ser localitzats a la fossa de Porreres.

Qui convoca?

Formen part de la Comissió del 24 de febrer l'Assemblea Moviments Socials de Mallorca, l'Ateneu Pere Mascaró, Comissions Obreres Illes Balears, CGT, Esquerra Republicana, Esquerra Unida, Feministes en Acció, Fundació Emili Darder, Grup Blanquerna, Jubilats per Mallorca, Memòria de Mallorca, MÉS per Mallorca, Obra Cultural Balear, Padrines i Padrins Flautes de Mallorca, PAH Mallorca, Podem Illes Balears, PSIB-PSOE, STEI Intersindical, Taula per Palestina, UCXR, UGT, Unió Jubilats i Pensionistes, UGT i l'USO.

La carrera pel 'Dia de Record de les Víctimes del Franquisme'

L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística proposarà al proper ple que el 24 de febrer sigui declarat Dia de Record de les Víctimes del Franquisme. Ja ho va avançar la diputada Sílvia Cano, del PSIB, a Racó Català fa uns mesos


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.484 missatges
  • 218.003 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat