Notícia

Acció Cultural sol·licita una reunió amb Consum per a demanar-li que consideri etiquetar de nou en valencià

L'entitat assenyala que l'empresa és a temps de rectificar

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha sol•licitat una reunió amb la direcció dels supermercats Consum per a demanar-li que reconsideri la decisió de deixar d'etiquetar els seus productes de marca blanca també en valencià.

A través d'una nota de premsa, l'entitat ha comunicat que l'empresa encara és a temps i que ha de valorar "si les conseqüències negatives pel que fa a la pèrdua de clients i disminució de vendes no els poden resultar més perjudicials que les que afirmen tenir ara en altres autonomies pel fet de tenir etiquetats els productes en valencià, al costat de la retolació castellana".

ACPV ha explicat que durant la reunió l'entitat vol exposar a Consum que consideri els dret de tots els clients i consumidors a rebre la informació sobre els seus productes en la llengua oficial del País Valencià que desitgin.

Així mateix, que el fet que tenir etiquetats els seus productes en valencià constituïa un plus per a molts clients, ja que a l’hora de triar entre les diferents cadenes comercials aquella en la qual fer les seves compres, "tenien en compte entre altres factors la valencianitat de la cadena, el seu funcionament com a cooperativa i, sobretot, la normalització mínima que aquesta mantenia des del punt de vista lingüístic".

En aquesta línia, Acció Cultural remarca la importància d’una cooperativa com Consum a l’hora de donar exemple "en favor del valor de la no discriminació per raons de llengua i de respecte a les dues llengües oficials en condicions d’igualtat".

L'entitat ha informat que des del moment que es va saber que Consum havia acordat retirar l’etiquetatge en valencià en els seus productes de marca blanca, ACPV ha rebut nombroses queixes demanant un posicionament clar i una petició pública perquè retorni a la seva política lingüística anterior, també en el tema de l'etiquetatge.


Opina

Configuració
  • Picany 7.393 11 292 👍 1.966
    El català hauria de ser obligatori en l'etiquetatge a tot arreu. Malament rai quan una llengua ha d'anar pidolant empresa per empresa una almoineta de miqueta d'etiquetatge com feia aquesta cooperativa.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.254.597 missatges
  • 219.580 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat