Notícia

Torrent impulsa una demanda a Estrasburg perquè Puigdemont pugui sotmetre's a la investidura

El president del Parlament presenta aquesta iniciativa a títol individual i demana col·laboració dels diputats

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimarts que està preparant una demanda de mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg “amb l’objectiu de protegir els drets del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, a sotmetre’s al debat d’investidura de manera efectiva”. Torrent presenta aquesta demanda a títol individual i per això, segons informa el Parlament, el president proposarà els diputats de la cambra que s’hi sumin i, si volen, participin d’un procés més col·lectiu.

L’anunci d’aquesta mesura s’ha conegut just el dia que els lletrats del Parlament han presentat les al·legacions de la cambra davant el Tribunal Constitucional (TC) pel recurs que el govern espanyol va presentar contra el debat d’investidura de Puigdemont, i que podria comportar la seva suspensió si els magistrats l’admeten a tràmit. El Parlament, en el seu escrit, al·lega que el recurs té “caràcter clarament preventiu i hipotètic” i que vulnera “el dret de sufragi passiu” de Puigdemont.

El Parlament ha fet pública aquest dimarts la seva estratègia per intentar evitar la suspensió del debat d’investidura amb Carles Puigdemont com a candidat. D’una banda, la demanda anunciada per Roger Torrent i la seva invitació als diputats perquè s’hi sumin pretén traslladar a Europa el contenciós i que el Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

Fonts de la Presidència del Parlament han explicat, a més, que la demanda de mesures cautelars al TEDH “desborda les institucions de l’Estat i posa la decisió en mans d’un òrgan superior que podria tutelar els drets polítics de Puigdemont i garantir una investidura efectiva”. És per això que es reclama a Estrasburg “que es tutelin els drets polítics, i en concret, el dret a la participació política, de Puigdemont”. Això implica el seu dret a sotmetre’s a un debat d’investidura, en tant que és un diputat electe, i a ser escollit president si així ho decideix una majoria de diputats. 


Opina

Configuració
  • immaaesteban 20 👍 3
    No sé com ens treurem de sobre la intervenció del refotut 155. Potser ja va sent hora de tocar de peus a terra i, o desobeïm als tirans, o refem l'autonomia i tornem a començar el camí. Però ara amb una experiència impagable, per descomptat.
  • Rigel 62.838 10 6 👍 31.161
    Tot per no fer allò que ha de fer (que és convocar d'una vegada el ple d'investidura i, si s'escau, acceptar a tràmit la reforma del reglament).
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.341 missatges
  • 218.559 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat