Notícia

Girona ja té plaça de l'U d'Octubre del 2017 i esborra la Constitució del nomenclàtor de la ciutat

El ple municipal aprova rebatejar l'espai del Mercadal amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i la CUP

Girona ja té plaça de l'U d'Octubre del 2017 i ha esborrat la Constitució de nomenclàtor de la ciutat. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns fer efectiu el canvi i rebatejar l'espai del Mercadal per majoria absoluta, amb els vots a favor de l'equip de govern, ERC i la CUP.

El debat, però, no ha estat exempt de polèmica i s'han tornat a evidenciar, com ja ha passat aquestes darreres setmanes, les divergències entre uns i altres. A una banda, CiU, ERC i la CUP; a l'altra, el PPC, Cs i el PSC.

Abans de la votació, Madrenas ha pres la paraula per subratllar que "la Constitució no és democràcia i ha perdut tota legitimitat", perquè en el seu nom hi ha "exiliats, represaliats i s'ha aplicat el 155". Unes 600 persones han seguit el ple des de la plaça del Vi. Sobretot partidaris, però també opositors a la mesura.

Després de passar per la Comissió del Nomenclàtor, que ja va avalar el canvi, el ple de Girona ha ratificat aquest dilluns rebatejar la plaça Constitució per la d'U d'Octubre del 2017.

Poca estona abans del ple, però, Cs ha intentat, sense èxit, que el punt saltés de l'ordre del dia, al·legant impediments administratius (entre d'altres, que no havia passat per Junta de Govern Local).


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.477 missatges
  • 219.073 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat