Notícia

ERC i el PDeCAT denuncien a Brussel·les 'l'arbitrarietat' de la justícia espanyola amb els líders independentistes

Asseguren que 'vulnera de manera flagrant els articles 16, 21 i 23 de la Constitució espanyola'

Els eurodiputats d'ERC Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras i l'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa han denunciat aquest divendres a la Comissió Europea "l'arbitrarietat" que, segons ell, mostra la justícia espanyola en les seves decisions sobre els líders independentistes.

En una pregunta parlamentària, els eurodiputats asseguren que mantenir Jordi Sànchez a la presó "al·legant que no ha renunciat a la seva ideologia" i que manté la seva activitat política "vulnera de manera flagrant els articles 16, 21 i 23 de la Constitució espanyola, que reconeixen els drets a la llibertat ideològica, de reunió pacífica i de participació política".

En aquest sentit, Solé, Terricabras i Tremosa demanen a la CE "quines accions pensa prendre per tal d'assegurar les llibertats polítiques a Catalunya" ja que consideren que s'estan "retallant de forma alarmant".

En la pregunta parlamentària, els eurodiputats d'ERC i el PDeCAT també recorden el comunicat d'Amnistia Internacional, que ha descrit com a "excessiva i desproporcionada" la presó preventiva a Sànchez i Jordi Cuixart i n'ha exigit "l'alliberament immediat". 

Solé, Terricabras i Tremosa, a més, indiquen a la Comissió Europea que el delicte de rebel·lió que s'imputa als líders independentistes ha d'anar vinculat a una violència que ells neguen que existís a Catalunya. "L'única violència que hem vist a Catalunya en els darrers temps és la que hem sofert per part de la policia espanyola", afegeixen. 

La Comissió Europea ha de respondre obligatòriament totes les preguntes parlamentàries escrites que li plantegen els eurodiputats, tot i que el procés sovint s'allarga durant mesos. Fins ara, Brussel·les ha mantingut suport al govern espanyol en la crisi catalana, assegurant que "són temps d'unitat i estabilitat, no divisió i fragmentació". El vicepresident i comissari de Drets Fonamentals, Frans Timmermans, també ha assegurat en més d'una ocasió que l'Estat de Dret i la separació de poders a Espanya funcionen. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.176.480 missatges
  • 216.823 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat