Notícia

La dona de Forn denuncia que tenir els presos a Madrid i no a Catalunya 'és part del càstig i l'escarment'

Laura Masvidal assegura que la família necessita 'uns dies per refer-se' de l’última decisió del jutge Llarena

La dona de Joaquim Forn denuncia que el fet de tenir els quatre líders independentistes en presons madrilenyes i no catalanes “forma part del càstig i de l’escarment”. "Ja els va bé que les famílies patim això", diu Laura Masvidal en una entrevista a l’ACN on també critica que fins ara el jutge Llarena no hagi acceptat el trasllat a centres penitenciaris de Catalunya.

Després de la interlocutòria judicial de divendres passat, que mantenia Forn a la presó, Masvidal diu que el conseller d’Interior s’ha adonat que “no hi ha molt més recorregut” per intentar l’excarceració “perquè la voluntat de mantenir-los allà com a ostatges queda molt palesa”.

Segons ella, Forn i la família necessiten “uns dies per refer-se” de l’última decisió del jutge Llarena. Amb tot, Masvidal també apunta que “el convenciment que no hi ha fet res dolent i que totes aquestes resolucions no s’aguanten jurídicament” fan que el que conseller de l'Interior del govern de Puigdemont s’ho prengui “d’una altra manera”, tot i que “tinguin un cert pànic per com pot acabar això, o com de llarg pot ser”.

En aquest sentit, tant Forn com els altres líders polítics entre reixes “han entès” que són “ostatges” i que la seva causa “és del tot política”, diu Masvidal.

Durant l’entrevista, Masvidal també apunta que el fet de no tenir “a la vista” un calendari per sortir de la presó “és complicat de gestionar”. De fet, creu que “pot ser que els tinguin com a ostatges fins que algú consideri que a fora ja no hi ha ningú que pensi com ells i que no es puguin generar mobilitzacions, que són legítimes”.

Sobre les condicions de l’empresonament, Masvidal explica que el centre penitenciari d’Estremera és del segle XXI, però el sistema és “anacrònic”. Segons ella, els interns han de fer les autoritzacions “amb paper de calca per escrit”. I si els funcionaris dels centres no entenen la lletra, es multipliquen els “problemes” per aprovar les persones autoritzades per fer les gestions dels interns.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.139 missatges
  • 219.061 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat