Notícia

El president de la patronal Foment del Treball, a favor d'un 'govern unionista'

Gay de Montellà torna a posar sobre la taula el 'pacte fiscal' com a solució política

En l'actual escenari polític que es viu a Catalunya i a l'estat espanyol, ''sens dubte'' que un govern ''unionista'' a la Generalitat estaria ''més en línia en l'articulació política que tenim a Espanya'', segons ha assegurat Joaquim Gay de Montellà, president de la patronal Foment.

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Gay de Montellà ha reclamat que el govern espanyol es posi a treballar en l'elaboració d'uns pressupostos i que les formacions polítiques que poden constituir un govern a Catalunya el constitueixin el més aviat possible perquè s'arrosseguen més de dos mesos sense Executiu.

En relació amb les previsions de l'economia per aquest 2018, Gay de Montellà ha afirmat que l'economia ''serà molt bona'' aquest any on es veurà que el PIB espanyol torna a créixer a l'entorn del 3%.

El president de Foment ha assegurat que la Generalitat intervinguda amb l'article 155 en el dia a dia ''ha funcionat'' però ha advertit que es necessita un Govern amb consellers i un Executiu que posi en marxa programes i actuacions adequades al nou escenari econòmic que s'aproxima per la prevista pujada de tipus d'interès. 

L'empresari manté la seva defensa del 'Pacte Fiscal' que va posar Foment sobre la taula l'any 2012 i ha afirmat que aquesta proposta ''ha de formar part de la negociació'' que s'ha d'obrir entre Catalunya i Espanya en els pròxims mesos. 

Per Gay de Montellà, un cop el govern espanyol faci els seus deures i aprovi els nous pressupostos general de l'Estat i el Govern català estigui constituït, en el pròxim període del dos mesos, serà el moment per ''iniciar'' de nou aquest diàleg. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.367 missatges
  • 218.561 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat