Notícia

Olot escalfa motors per encarar l'esdeveniment tècnic wiki més important del món

Tècnics, humanistes i acadèmics s'estan reunint a Olot per tractar les potencialitats i reptes del multilingüisme

Des d'aquest divendres, Tècnics, humanistes i acadèmics s'estan reunint a la Residència Faber (un espai un per professionals del món de les arts, les ciències o les humanitats) d'Olot per tractar les potencialitats i reptes del multilingüisme. 

Les jornades, organitzades per Amical Wikimedia i la Fundació Wikimedia, durarà fins aquest diumenge i l'objectiu és millorar els alfabets no llatins i l'eina de traducció de continguts que usa la Viquipèdia. 

Aquesta trobada es presenta com la 'pre-hackató d'Olot', que ha de servir per elaborar una llista de propostes i, d'aquesta manera, escalfar motors per la Wikimedia Hackathon, l'esdeveniment tècnic més important del món que tindrà lloc a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona
entre el 18 i 20 de maig de 2018.

Barcelona, seu de la Wikimedia Hackathon 2018

Recordem que durant el passat mes de maig, la Universitat Autònoma de Barcelona va ser escollida la seu pel pròxim Wikimedia Hackathon, un dels esdeveniments més importants de Wikipedia que reuneix a desenvolupadors de tot el món per millorar la infraestructura tecnològica del portal. Concretament, l'objectiu potenciar la plataforma MediaWiki sobre la qual es basa i es desenvolupa el codi de Wikimedia

El Hackathon 2018 de l'UAB serà la primera vegada que aquest esdeveniment s'organitza al sur d'Europa. Abans s'havia realitzat a Berlín (2011 y 2012), Amsterdam (2013), Zúrich (2014), Lyon (2015) i Jerusalem (2016).

En l'edició de 2017, a Viena, hi han assistit més de 250 participants de tot el món. Les hackatons atrauen desenvolupadors de molts països que presenten noves eines i treballen conjuntament per millorar els projectes Wikimedia. Per exemple, l'any passat es van presentar els primers treballs d'un editor visual col·laboratiu i es van posar en marxa un programa de mentoratge.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.297.828 missatges
  • 221.162 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat