Notícia

'Del 15M a la República Catalana', unes jornades sobre com la ciutadania ha marcat l’agenda política

El projecte #nacioxxi.cat és el relleu de les mítiques Jornades de l’Opinió Catalana que es van fer durant els anys 90

La Fundació Congrés de Cultura Catalana organitza la Jornada #nacioxxi.cat, que tindrà lloc el pròxim dia 17 de febrer de 2018 al Museu de Badalona. Es tracta d’una jornada que pretén reflexionar sobre política i societat en el marc dels Països Catalans. Està adreçada a persones d’entitats i partits polítics de forma transversal per tal de buscar un espai de diàleg i reflexió compartida i intergeneracional.

La Jornada #nacioxxi.cat és el relleu de les Jornades de l’Opinió Catalana que es van fer durant els anys 90 i principis dels 2 mil. "Tenint en compte el context actual, hem pensat un tema compartit als diferents territoris dels Països Catalans, com és el moment de canvi i mobilització política", expliquen des de l'organització.

Per això la jornada porta el títol de “Mobilització i canvi polític” i pretén debatre, en profunditat, sobre els canvis polítics que s’han produït en els darrers anys: els recanvis de perfils polítics als municipis, la incidència política de la societat civil i de les grans mobilització ciutadanes.

En concret, el debat de la tarda abordarà com la mobilització ciutadana ha marcat l’agenda política des de fa uns quants anys. Amb la participació de Josep Costa, Vicepresident del Parlament, lletrat i professor de teoria política, Mariona Ferrer, politòloga experta en participació no electoral, i Tània Verge, politòloga experta en participació i gènere; la taula intentarà respondre com els moviments ciutadans incideixen en la política institucional, com cal valorar les diverses fórmules que s’han posat en marxa (entitats, CDR, manifestacions, aturades), entre d'altres. 
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.237.619 missatges
  • 219.006 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat